Вакцину CoronaVac почнуть розвозити в регіони вже в понеділок: «Медзакупівлі»

Вакцину CoronaVac почнуть розвозити в регіони вже в понеділок: «Медзакупівлі»

Державне підприємство "Медичні закупівлі України" прийняло на склади 200 тисяч флаконів вакцини проти коронавірусу CoronaVac у суботу, 10 квітня.

Розвозити препарат по регіонах почнуть вже у понеділок, 12 квітня. Про це повідомляє ДП "Медзакупівлі України" у Facebook.

Це частина першої партії із замовлених 1,9 млн одиниць препарату, відповідно до договору про закупівлю, укладеного між підприємством та компанією Лекхім.

«Після надходження на склад, препарат пройде вхідний контроль якості, який включає візуальний огляд, перевірку товарно-супровідних документів, кількісний контроль-перерахунок. Очікується, що розвезення вакцини в регіони розпочнеться в понеділок, 12 квітня, відповідно до наказу МОЗ про розподіл», — наголосили в Медзакупівлях.

Відео дня

Термін придатності вакцини CoronaVac становить 24 місяці. Перевозити та зберігати препарат можна при температурі 2−8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортуватимуть вакцину в спеціальних контейнерах, щоб забезпечити холодовий ланцюг на кожному етапі маршруту.

Нагадаємо, раніше видання "Радіо Свобода" повідомляло, що щеплення китайською вакциною CoronaVac від компанії Sinovac в Україні має розпочатися у вівторок, 13 квітня. Про це повідомляв на зустрічі з журналістами головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, вакциною CoronaVac планують щепити такі категорії громадян:

  • Маломобільні групи населення (люди з інвалідністю) та особи, які за ними доглядають;
  • Працівники освітньої сфери, які будуть дотичні до проведення та організації ЗНО у 2021 році;
  • Олімпійці та паралімпійці, які представлятимуть Україну на Літніх Олімпійських Іграх влітку 2021 року у Токіо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up