На тернопільських теплоходах карта тернополянина не діє, треба платити готівкою

На тернопільських теплоходах карта тернополянина не діє, треба платити готівкою
  • Про те, що на двох тернопільських теплоходах почали встановлювати електронну системи оплати говорять користувачі соцмереж.
  • Але в КП "Тернопільелектротранс" такий факт заперечують.
  • І кажуть, що спосіб оплати незмінний - готівкою. 

"Кажуть, що тернопільський електротранс ще не всі транспортні засоби, зокрема водні, обладнав валідаторами для розрахунку за проїзд картою тернополянина чи електронним проїзним, - йдеться в повідомленні в одній з груп у соцмережі facebook. - Питання: чому місцяни мають платити на карман матросам стільки ж, як неприписані з села?!"

Користувачі соцмережі почали активно обговорювати ймовірність оплати за проїзд карткою тернополянина на теплоходах.

Відео дня

Проте в КП "Тернопільелектротранс" інформацію про встановлення валідаторів не підтвердили. Більше того, пояснили, що це непередбачено технічно. 

- В усіх транспортних засобах КП "Тернопільелектротранс" можна оплати проїзд за допомогою безконтактних банківських карт, карток тернополянина та неперсоніфікованих проїзних. Адже і тролейбуси, і автобуси обладнані ручними валідаторами або ручним і стаціонарним, - повідомили у прес-службі КП "Тернопільелектротранс". - На теплоходах не реалізована можливість оплати за допомогою безконтактних карт, оскільки програма передбачала впровадження АСООП на міському пасажирському транспорті Тернополя.

Тому рохрахуватись за проїзд на тернопільських теплоходах можна, як раніше, лише готівкою. 

Довідка

Вартість разового квитка для проїзду у теплоході становить: 25 грн – за повне коло для осіб віком від 12 років. 15 грн – за рейс в один кінець - від Замку до Дальнього пляжу чи навпаки; для осіб віком від 12 років10 грн – за повне коло для дітей віком від 6 до 12 років. 5 грн – за рейс в один кінець - від Замку до Дальнього пляжу чи навпаки для дітей віком від 6 до 12 років. Проїзд дітей віком до 6 років безкоштовний.

Теплоходи працюють щодня з 12:00 до 21:00 (або до настання темряви). Рейси виконуються залежно від заповненості – від 20 пасажирів на теплоході “Герой Г. Танцоров” та від 10 пасажирів на теплоході “Капітан Т. Г. Парій”. У дощову та штормову погоду теплоходи не працюють. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • oleg_bazar

    Напишу ще тут. По-перше, теплоходи (це не катери) офіційно звісно таки являються пасажирським водним транспортом, але прогулянковим, а не рейсово-переправочним. Тобто, наразі основна їх ціль саме катати людей, не перевозити. Це ж стосується і пляжного сезону - просто додаткова можливість дістатись  з пункту А в пункт В прогулянковим теплоходом. У таких випадках, зазвичай, вводити можливість оплати тією карткою, що на наземному міському транспорті, не дуже доречно - трішки не те призначення даних ТЗ. При бажанні звісно можна, але все має бути грамотно, що вже навряд чи буде. На картках тернополянина і проїздних є чіткий перелік транспортних засобів, для яких вони виготовлені, теплоходів серед цього переліку немає (а картки є вже в дуже великої к-сті громадян). Можливість розрахунку банківською картою (як додатковий варіант для бажаючих розрахуватись безготівкою), впровадити можна, але це будуть одиниці, переважна більшість все-одно надаватиме перевагу готівковому розрахунку. Питання знижок для безготівки тут неактуальне, тому що теплоходи і так збиткові, а ціна за прогулянки і так дуже низька. Зараз система електронної оплати ще не досконала на автотранспорті, що поки говорити про водний транспорт.
  • Петро Білецький

    Бо там на теплоходах всьо лівак
  • Герасимчук Ростислав

    Родзинка нашого міста, з дитинства обожнюю ці теплоходи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up