Партнер рубрики Події

Вартість обіду у шкільних їдальнях збільшиться до 17 грн

Вартість обіду у шкільних їдальнях збільшиться до 17 грн
  • Підняти вартість обіду для учнів пільгових категорій до 15 грн та до 17 грн для учнів, які харчуються за власні кошти - таке рішення прийняв виконком міської ради у середу, 27 вересня. 
  • Як зазначила начальник управління освіти та науки Ольга Похиляк, ціни зростуть з 1 жовтня. 

- Ми провели моніторинг шкільних їдалень, - каже Ольга Похиляк. - Є відповідна кількість учнів пільгових категорій, які харчуються в шкільних їдальнях за рахунок місцевого бюджету.

Це діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти, батьки яких є учасниками АТО. Якщо раніше сніданок для них коштував 8 гривень, то тепер - до 10-ти гривень. Обід був 12 гривень 80 копійок, то тепер буде 15 гривень.

- Ми проаналізували всі заклади без винятку і прийшли до висновку, що додаткових коштів з бюджету на харчування дітей пільгових категорій до кінця року не потрібно, - каже пані Похиляк. - Адже завжди на кінець року у нас залишаються гроші, бо не всі діти обідають у школі. І ми вирішили, що доречно збільшити вартість, а на наступний рік подивимось як складеться ситуація.

Відео дня

Для учнів, які харчуються за власні кошти, на обіди в шкільних їдальнях встановили  граничну суму до 17 грн.

- До нас поступали дзвінки і від журналістів, і від батьків про те, що в одній школі одні і ті ж порції коштують в різну ціну, - додає Ольга Похилях. - Тому ми хочемо встановити одну ціну. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Оля Михайлівна Кравець

    в'язні в тюрмах їдять за рахунок держави, а діти ззаду гроші!!!  Держава ух,,,,
  • Наталя Подусовська

    Мій старший син купляє теж обід. Наприклад, картопля, "котлета" та салат йому обходяться в 14грн. А менший в 2-му класі за тих самих 14грн. їсть те ж, тільки без котлети. І ще збільшують, вже куди?
  • Герасимчук Ростислав

    А про побори ще давайте згадаємо, завдяки так званим батьківським комітетам.  Просто з рук в руки, без фонду, не на рахунок фонду, а просто в руки прикормленим мамашам, а потім і в кішені директорів, завучів і так далі.
  • Мама

    Доброго дня!! 29 школа 20 грн. Елітна школа і "елітні" обіди.,,&))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Тернопільщині відкрили туристичний сезон 21:04 Як тернополяни називали дітей у квітні — найпопулярніші імена хлопчиків і дівчаток 20:00 Куди піти, що подивитися у Тернополі 11-12 травня 19:02 Як буде тривала тривога, випускникам доведеться вдруге проходити тестування Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:00 Євробачення 2024: під яким номером виступатимуть alyona alyona і Jerry Heilу в гранд-фіналі і де дивитися 17:00 На Тернопільщині НАБУ викрило розтрату 8,3 млн грн Держрезерву 16:05 У Тернополі перед похороном захисника в могилі виявили гранати часів Другої світової 15:34 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 15:05 У Тернополі двом матерям-героїням вручили сертифікати на квартиру 14:35 «Вони захищали Україну, а ми прикрашаємо»: рідні загиблих захисників висадили алеї з квітами photo_camera 13:54 У тернопільських парках почали працювати атракціони (ціни) 12:51 Біля «Росинки» авто злетіло з дороги: загинув чоловік play_circle_filled 12:20 На фронті загинули Герої з Тернопільщини Олександр Замараєв і Антон Білик 11:45 Зниклу жительку Вишнівця розшукує поліція 11:10 До 9 років тюрми засуджено чоловіка з Тернопільщини, який до смерті побив односельця 10:30 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій 09:50 До Дня матері у Тернопільській громаді проведуть понад десяток заходів 09:30 Зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Тернополя (партнерський проєкт) 09:09 На Ставі рятували людину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up