Партнер рубрики Події

Вартість проїзду у тролейбусах мала б бути 4 грн 18 коп., кажуть в "Тернопільелектротрансі"

Вартість проїзду у тролейбусах мала б бути 4 грн 18 коп., кажуть в "Тернопільелектротрансі"

2017 рік буде доволі складним у фінансовому плані для КП «Тернопільелектротранс» з кількох причин. Однією із них – є вартість проїзду. Вона мала б становити, кажуть в електротрансі, понад чотири гривні.

Про це повідомив директор згадуваного КП  Андрій Мастюх під час засідання виконавчого комітету  у середу, 11 січня. На засіданні розглядали проект «Про погодження фінансового плану комунального підприємства «Тернопільелектротранс» на 2017 рік». Проект підтримали.  

- Виконання даного фінансового плану буде дуже складним, - каже Андрій Мастюх. - Ми маємо деякі нововведення під кінець року. Зокрема, якщо до підняття  розміру мінімальної заробітної плати  ми десь готувались…  То є і інше -  19 грудня по проекту  відміни перехресного субсидіювання прийнятий тариф для міського пасажирського транспорту, електричного транспорту безпосередньо, на рівні звичайних споживачів. Тобто, що це для нас дало. Порівняно з січнем 2016 на січень 2017 року вартість  електроенергії для міського електричного транспорту зросла у вісім разів, не на 8%, не на 100%. Тобто, де ми мали  36 копійок -  вартість на старті аналогічного періоду  минулого року, то на сьогодні – 2 гривні 46 копійок.  Тобто, це є сильний удар по транспорту.

За такої вартості електроенергії виходить, каже очільник КП, що вартість проїзду  майже дорівнює одному кіловату електроенергії.  Ще однією причиною прогнозованих труднощів є те, що на сьогодні жодної копійки з держбюджету на пільги, які надані безпосередньо державою для перевезення пільговика, не передбачено.  Ці питання перекладені на місцевий бюджет.

Відео дня

- За даними цифрами ми проводили розрахунки, - додає Андрій Мастюх. – Вартість проїзду в електротранспорті на сьогодні, враховуючи 100% оплату всіма пасажирами, мала би становити 4 гривні 18 копійок.  А прийнято є три гривні. Тобто, є на сьогодні знову ж таки на дефіцит у фінансуванні – 1 гривня 18 копійок. 

Також поінформував керівник КП і щодо обсягів запланованих доходів. Розрахунки робили, враховуючи уже тариф - 3 гривні.

- Враховуючи те, що ми перевозимо в межах  10 мільйонів пасажирів платних, ми виходимо на 30 мільйонів доходів власними силами.  Мова іде про оплату повної вартості, - говорить пан Мастюх. - Компенсація  в даному фінансовому плані є розрахунковою. Так як ми проводили розрахунки по тарифу,  вона  передбачена  в межах 35 мільйонів. І ми передбачаємо в даному випадку збитки 12 мільйонів.  Це не є велика сума...

Також керівник комунального підприємства зазначив, що у пропонованому фінплані урізані до мінімального усі витрати на утримання рухомого складу, контактної мережі та  інше.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up