Вартість проїзду у тролейбусах мала б бути 4 грн 18 коп., кажуть в "Тернопільелектротрансі"

Вартість проїзду у тролейбусах мала б бути 4 грн 18 коп., кажуть в "Тернопільелектротрансі"

2017 рік буде доволі складним у фінансовому плані для КП «Тернопільелектротранс» з кількох причин. Однією із них – є вартість проїзду. Вона мала б становити, кажуть в електротрансі, понад чотири гривні.

Про це повідомив директор згадуваного КП  Андрій Мастюх під час засідання виконавчого комітету  у середу, 11 січня. На засіданні розглядали проект «Про погодження фінансового плану комунального підприємства «Тернопільелектротранс» на 2017 рік». Проект підтримали.  

- Виконання даного фінансового плану буде дуже складним, - каже Андрій Мастюх. - Ми маємо деякі нововведення під кінець року. Зокрема, якщо до підняття  розміру мінімальної заробітної плати  ми десь готувались…  То є і інше -  19 грудня по проекту  відміни перехресного субсидіювання прийнятий тариф для міського пасажирського транспорту, електричного транспорту безпосередньо, на рівні звичайних споживачів. Тобто, що це для нас дало. Порівняно з січнем 2016 на січень 2017 року вартість  електроенергії для міського електричного транспорту зросла у вісім разів, не на 8%, не на 100%. Тобто, де ми мали  36 копійок -  вартість на старті аналогічного періоду  минулого року, то на сьогодні – 2 гривні 46 копійок.  Тобто, це є сильний удар по транспорту.

За такої вартості електроенергії виходить, каже очільник КП, що вартість проїзду  майже дорівнює одному кіловату електроенергії.  Ще однією причиною прогнозованих труднощів є те, що на сьогодні жодної копійки з держбюджету на пільги, які надані безпосередньо державою для перевезення пільговика, не передбачено.  Ці питання перекладені на місцевий бюджет.

Відео дня

- За даними цифрами ми проводили розрахунки, - додає Андрій Мастюх. – Вартість проїзду в електротранспорті на сьогодні, враховуючи 100% оплату всіма пасажирами, мала би становити 4 гривні 18 копійок.  А прийнято є три гривні. Тобто, є на сьогодні знову ж таки на дефіцит у фінансуванні – 1 гривня 18 копійок. 

Також поінформував керівник КП і щодо обсягів запланованих доходів. Розрахунки робили, враховуючи уже тариф - 3 гривні.

- Враховуючи те, що ми перевозимо в межах  10 мільйонів пасажирів платних, ми виходимо на 30 мільйонів доходів власними силами.  Мова іде про оплату повної вартості, - говорить пан Мастюх. - Компенсація  в даному фінансовому плані є розрахунковою. Так як ми проводили розрахунки по тарифу,  вона  передбачена  в межах 35 мільйонів. І ми передбачаємо в даному випадку збитки 12 мільйонів.  Це не є велика сума...

Також керівник комунального підприємства зазначив, що у пропонованому фінплані урізані до мінімального усі витрати на утримання рухомого складу, контактної мережі та  інше.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up