“Важкий токсикоз всіх органів”: допоможіть хлопцеві, який постраждав від вибуху на Тернопільщині

“Важкий токсикоз всіх органів”: допоможіть хлопцеві, який постраждав від вибуху на Тернопільщині
  • Одному з хлопців, які постраждали під час вибуху в сільському клубі на Тернопільщині, стало гірше, кілька днів тому його перевели до реанімації, а 13 січня його, Ігоря-Михайла Георгіцу, відправили на подальше спеціалізоване лікування у Київ. 

  • Нагадаємо, від дня трагедії в Угринові минув тиждень, тоді в селі вибухнув газ, і восьмеро підлітків із глибокими опіками опинилися в лікарні. Яких їхній стан зараз, дізнавались журналісти “20 хвилин”.

 

Нагадаємо, пожежа на Тернопільщині виникла у сільському клубі 3 січня. Вибух прогримів приблизно о 18:00. За кілька годин до цього бригада газовиків підводила паливо до сільради – це сусідня будівля, яка розташована від клубу за 20 метрів. 

Правоохоронці кажуть, що попередня причина вибуху - витік природного газу.

На місці події фахівці виявили стару газову трубу, до якої зробили врізку. Ймовірно, газ по старій трубі потрапив у приміщення клубу і його накопичення призвело до вибуху. 

Відео дня

Згодом з'ясувалось, що нову газову трубу підключили до старої гілки, яка була закинута. У ту стару гілку, напевне, і потрапив газ, який повернувся в приміщення клубу, де перебували діти, кажуть у ГУНП. 

Одного хлопця перевели у столицю, ще один - у реанімації

Мати одного із хлопчиків Ольга Дума розповідає, що її син зараз - у реанімації. 

Хлопців очікує тривале лікування та реабілітація. У лікарні все дають безкоштовно, ніякої допомоги не потрібно, продовжує мати хлопчика.

А  Ігор-Михайло Георгіцу знаходиться зараз у київській міській клінічній лікарні № 2 "Опіковий центр". 

Хлопцю вже сьогодні, 14 січня, у столиці зробили перев’язку, звичайно під загальним наркозом. Це вже його шоста операція. 

Діти чули запах газу

У Підгаєцькій дільниці ПАТ «Тернопільгаз» нічого коментувати до завершення розслідування не хочуть. Проте підтвердили, що їх працівники працювали у цей день у сільській раді.  

Кримінальну справу через вибух газу поліція порушила одразу, правоохоронці призначили вісім судово-медичних експертиз і одну вибухотехнічну. Лише після їхніх результатів там готові будуть говорити про причини трагедії. 

За інформацією лікарів, діти отримали опіки полум’ям газу в результаті яких пошкоджено від 9 до 47 відсотків поверхні тіла. У лікарні, де зараз перебувають діти, кажуть, що допомога може знадобитись згодом, від неї не відмовляються. 

Збирають кошти на лікування

Зараз Ігор-Михайло Георгіцу потребує підтримки і допомоги. Про збір коштів на його лікування написав у соцмережі “Фейсбук” засновник благодійного фонду “Добро поруч” Михайло Сиваківський. Під час Різдвяних свят він також ініціював збір допомоги для хлопців, постраждалих під час вибуху у клубі. Багато людей відгукнулися на його прохання. 

Михайло Сиваківський каже, що процес лікування школярів тривалий і потребує постійної фінансової підтримки. Спокійними за хлопців можна бути вже тоді, коли всі вони будуть дома в Угринові.

Пан Сиваківський передає усім благодійникам подяку від батьків постраждалих. А також дякує лікарям обласної дитячої лікарні, які переживають за своїх пацієнтів та роблять все для їх одужання та комфортного перебування в лікарні. 

Довідка

Кошти на лікування Ігоря-Михайла Георгіци можна перерахувати на картку “Приватбанку”: 5168757401418555 (Георгіца Оксана Василівна). 

На лікування інших хлопців та підтримку благодійного фонду “Добро поруч”: 

Р/р 26006055120817 МФО 338783 ОКПО 43172316 

Або карточка “Приватбанку”: 5168742719817060 (Сиваківський Михайло Анатолійович).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оксана Дриганець

    Так,як в селі,ніхто, нічого не контролює,нажаль... А чому не було нікого з дорослих,хтось то відкрив це приміщення,зав.клубом,чи інший працівник? Крайніх немає,а діти терплять страшну біль за чиєсь халатне ставлення до роботи! Швидкого одужання!
  • Ivan

    А напишіть будь-ласка чи покарали винних, які допустили витік газу? Чи винних як завжди немає? Чому винні особи не збирають кошти?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up