Важко повірити, що він покинув нас... Тернопіль прощається з загиблим на війні Віталієм Дерехом

Важко повірити, що він покинув нас... Тернопіль прощається з загиблим на війні Віталієм Дерехом
  • Сумна звістка сколихнула увесь Тернопіль, близьких, друзів та знайомих… Журналіст, майданівець, доброволець, воїн і наш Герой Віталік Дерех загинув…
  • У четвер, 2 червня, сотні тернополян прийшли до Будинку печалі, щоб віддати шану та провести в останню путь нашого захисника.

Йому назавжди залишиться 34… Віталій завжди вирізнявся з-поміж інших. Його проєкти, статті завжди чіпляли та привертали увагу. Він не боявся жодних викликів ні в професії, ні в житті.

Ті, хто знав Віталія, кажуть – він ніколи не злився, не ображався та не пліткував. Завжди був на позитиві, навіть якщо у його житті були труднощі. Важко повірити, що його більше немає з нами.

Відео дня
v class="video-block">

28 травня сумна звістка сколихнула близьких. Віталій загинув…

Попрощатися з захисником до Будинку печалі прийшли сотні тернополян, які товаришували та знали Віталіка.

Поховали захисника на Алеі Героїв на Микулинецькому кладовищі. 

Довідка:

Дерех Віталій Мирославович народився 3 вересня 1987 року у Тернополі. Закінчив Галицький коледж ім. В’ячеслава Чорновола. Працював журналістом газети «20 хвилин». У 2013 році від редакції їздив в експедицію в Південну Африку та на Мадагаскар.

Активний учасник Революції гідності, зокрема в складі 15-ї сотні «Самооборони Майдану». Рятував людей на Інститутській 20 лютого.

Пластував в 29-у курені УПЮ ім. Юрія Старосольського, згодом разом із своїм гуртком «Сірі Вовки» (в якому також був Віктор Гурняк, Герой України, загинув в бою за Україну в 2014) — в 77 курені УПЮ ім. Івана Гавдиди, де і був впорядником, коли перейшов в старші пластуни. Був учасником та інструктором на військово-патріотичному таборі «Легіон».

У 2014 році пішов добровольцем в батальйон «Айдар» Збройних сил України, воював в його складі до липня 2015 року. У 2016—2018 роках працював в Муніципальній варті м. Івано-Франківськ, зокрема рятувальником.

Кавалер ордена «За мужність» III ступеня (2016 р.).

Мужньо боронив нашу країну від російського окупанта під Києвом та на Луганщині. Керував розрахунком протитанкових засобів, з яким ліквідував не одну одиницю ворожої техніки та особового складу. Загинув 28 травня 2022 року…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (35)
  • Ігор Лешкович

    ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!
  • Ніна Кульчицька

    Вічна слава Герою!
  • Olha Baran

    ВІЧНА ТА СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ УКРАЇНИ! ЩИРІ СПІВЧУТТЯ РІДНИМ ТА БЛИЗЬКИМ.
  • Марта Проданюк

    Вічна пам'ять і шана Герою Щирі співчуття рідним і близьким

keyboard_arrow_up