Партнер рубрики Події

Великодні гостинці для військових збирають у Тернополі: що й куди приносити?

Великодні гостинці для військових збирають у Тернополі: що й куди приносити?
  • У Тернополі стартувала благодійна акція «Я вірю в ЗСУ». Її проводять другий рік поспіль. Для військових на фронті всі охочі можуть приносити продукти, які не псуються, та різні смаколики.
  • У травні волонтери відвезуть пакунки у бойові підрозділи.

Благодійну акцію «Я вірю в ЗСУ» у Тернополі проводять за ініціативи Управління культури і мистецтв міської ради. Вона стартувала у середу, 17 квітня, й триватиме до 30 квітня.

Мета – зібрати корисні подарунки для наших захисників до Великодніх свят. Мешканці міста можуть приносити пакунки у трикутний будиночок «Туристично-інформаційного центру», що розташований на Театральному майдані. У ньому щодня, з 12.00 до 19.00, чергують волонтери – а саме викладачі музичних і художніх шкіл, учасники мистецьких колективів. Про це розповіла волонтерка акції «Я вірю в ЗСУ» Олена Лайко.

Відео дня

– Таку акцію ми проводимо другий рік поспіль. У минулому році вона відбувалася майже перед Великоднем, а цьогоріч її організували дещо раніше. Ідея у тому, щоб зібрати подарунки для наших військовослужбовців. У 2023 році до акції долучилися багато людей. На площі стояли спеціально облаштовані кошики, де можна було залишити свої пакунки. Бувало, що навіть ввечері приносили. Містяни активно хотіли допомогти і зробити щось приємне для захисників, – розповідає жінка.

Цього року, додає вона, акцію почали всього три дні тому і поки що у ній взяли участь мало тернополян. Наразі принесли лише два пакети з продуктами. Можливо тому, що не всі знають про таку ініціативу. У трикутному будиночку збирають провізію, яка не псується. Це чай, кава, тверде печиво, консерви, макарони, гречка та інші крупи тощо. На початку травня, говорить пані Олена, великодні гостинці відвезуть на фронт, у підрозділи, де проходять службу тернополяни.

– Ми облікуємо і записуємо все, що нам приносять. Збираємо продукти до 30 квітня, щоб встигнути все запакувати і передати волонтерам, – додає вона.

 

Читайте також:

Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників

Волонтери ярмаркували у центрі Тернополя і збирали гроші на тактичні аптечки для захисників

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Лена Волк

    зараз стільки брехні.що ніхто не впевнений.що іменно в руки воїнам все попаде

    Богдан Ярома reply Лена Волк

    так записують все, ведуть облік....

keyboard_arrow_up