Партнер рубрики Події

Волонтери ярмаркували у центрі Тернополя і збирали гроші на тактичні аптечки для захисників

Волонтери ярмаркували у центрі Тернополя і збирали гроші на тактичні аптечки для захисників
  • Біля Катедри тернопільські волонтери 24 березня влаштували великий благодійний ярмарок. На ньому збирали пожертви для комплектації тактичних аптечок, які рятують життя військовослужбовців.
  • Журналістка «20 хвилин» побувала на заході і побачила, що там продавали.

Ярмарок біля Архикатедрального собору у неділю, 24 березня, організували за ініціативи команди благодійного фонду «Штаб Перемога».

Відео дня

Волонтери займаються медичним забезпеченням військових ЗСУ і добровольчих батальйонів, стабілізаційних пунктів, польових госпіталів, прифронтових лікарень.

Благодійну подію розпочали о 8 годині ранку, як розповів журналістці директор фонду Павло Крук. А ярмаркували майже цілий день – до 18.00. Під час заходу збирали кошти на комплектування тактичних аптечок для наших захисників.

– Ми комплектуємо індивідуальні аптечки бійців, які є результатами військового досвіду передових країн. У них входять турнікет, кровозупинний бандаж, гемостатичний бинт, стерильний та еластичний бинти, марлеві серветки, оклюзійні пов’язки, декомпресійна голка, антибіотик, жарознижуючі, знеболюючі і протизапальні засоби, термоковдра, атравматичні ножиці тощо, – говорить Павло Крук.

За словами співзасновника благодійного фонду Андрія Довбуша, для проведення ярмарку взяли благословення у священників Катедри. Подію влаштували для парафіян храму. Але активно долучалися та купували продукцію і пересічні тернополяни, які прогулювалися й помітили ярмарок.

Асортимент був багатий – брелки, мило ручної роботи, ляльки-мотанки, великодній декор, іграшки, різноманітні солодощі, розписані гільзи та тубуси, турецькі смаколики, картини, прикраси з бісеру.

– До підготування ярмарку долучилися дуже багато людей. Це волонтери нашого благодійного фонду, волонтери, з якими ми комунікуємо і товаришуємо, викладачі і студенти Тернопільського національного медичного університету з різних кафедр тощо, – зауважив Андрій Довбуш.

Як додав чоловік, аптечки формують і передають не лише тернопільським військовослужбовцям, але й усім, хто звертається. Також безплатно надсилають їх у госпіталі і лікарні на різні напрямки.

– Ми провели вже приблизно 10 благодійних ярмарок. Хочемо невдовзі організувати щось і до Великодня, – поділився планами Андрій Довбуш.

 

Читайте також:

Мінують території та евакуюють поранених: тернополяни створили наземні дрони для ЗСУ

Щоб захисникам було тепло: у Тернополі запрацював волонтерський цех з пошиття одягу

У Тернополі виготовлятимуть накладки на протези для військових та кличуть долучитись до проекту

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up