Верховна Рада дозволила військовим йти у відпустку. Які умови?

Верховна Рада дозволила військовим йти у відпустку. Які умови?

«За» проголосували 269 депутатів.

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає можливість надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Він зазначив, що Рада схвалила в цілому законопроєкт №8081 щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану. 

Відео дня

Закон передбачає,що військовослужбовцям можуть надавати частину щорічної основної відпустки під час дії воєнного стану. Також наші захисники зможуть брати відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення.

Кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Частину щорічної основної відпустки можуть надати тільки один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

До слова, 1 грудня в Україні розпочався процес оформлення документів для підтвердження статусу учасника бойових дій. Який алгоритм отримання «статусу» — читайте у матеріалі.

 Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up