Партнер рубрики Події

«Веселий, усміхнений хлопчина — тобі назавжди залишиться 27»: Тернопільщина прощається з Сергієм Ушкевичем

«Веселий, усміхнений хлопчина — тобі назавжди залишиться 27»: Тернопільщина прощається з Сергієм Ушкевичем

Захищаючи Україну загинув Сергій Ушкевич позивний «Золотий». Йому назавжди залишиться 27 років.

Біль і смуток огорнули у ці дні Тернопільщину. 

На ранок, 145-го дня війни Озерянська громада отримала трагічну звістку —  загинув Сергій Ушкевич.

«Мимоволі згадуються слова пісні січових стрільців «…а був той хлопець молодий, його лишень кохати…».  Бо ж Сергію всього лиш 27 років. Загинув в бою 17 липня, не даючи ворогу просунутись на Харків. Бій прийняв, перебуваючи на позиції, і не дав кроку назад перед страхом смерті», — повідомляє Озерянська громада.

Відео дня

20 липня десятки людей зустрічали Захисника на узбіччях дороги навколішки, ледь стримуючи сльози.

Парастас за загиблим відбувся пізніше о 18:00 годині.  Похоронять Героя Сергія Ушкевича сьогодні, 21 липня, о 15:00 год.

«Вічна пам'ять герою! Дуже шкода, що гине цвіт нації, талант, який ще б радував не одного глядача. Нехай з Богом спочиває! Щирі співчуття рідним та близьким», — коментує Igor Yakymenko.

Хлопець змалку займався спортом, акробатикою, виступав на сценах, показуючи мистецтво еквілібристики. Досягав можливостей більших, ніж закладено в людині природою. Сергій працював у столичній цирковій групі, зі своїм творчим колективом їздив з виступами у Хорватію, Словенію, Туреччину.  

Після 24 лютого частина групи роз'їхались, а він приєднався до захисників Києва. Відтак, перебуваючи у лавах Збройних сил України, відбивав ворога з Ірпіня і Бучі.

Після боїв на Київщині став військовим інструктором зі стрілецької справи у 169 Навчальному Центрі «Десна» ім. князя Ярослава Мудрого. А згодом тримав рубежі на Харківському напрямку у складі 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка. 

Сергій Ушкевич загинув на Харківщині 17 липня, до останнього виконуючи свій військовий чин. Ворожі снаряди обірвали життя молодого хлопця. 
 

Він — приклад козацької мужності і героїзму. Тепер серед небесного воїнства. Серед побратимів, що віддали життя за Україну. 

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині, друзям, батькам воїна. Сергій назавжди залишиться у наших серцях! Вічна Йому пам'ять і слава! Герої не вмирають!

Читайте також: Біль крає серце! У Бережанах попрощалися зі старшим лейтенантом Володимиром Сошиком

Його назвали небесним Ангелом! На Зборівщині попрощалися з захисником Олегом Білоусом

Автор Мирослава Плотніцька

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up