Партнер рубрики Події

Вибух на подвір'ї ректора ТНЕУ Крисоватого: є потерпілі (оновлено)

Вибух на подвір'ї ректора ТНЕУ Крисоватого: є потерпілі (оновлено)

Зранку 4 вересня на подвір'ї ректора ТНЕУ Андрія Крисоватого у селі Петриків пролунав вибух. Про це "20 хвилин" стало відомо із власних джерел.Є потерпілі. На місці працює поліція. 

- Хтось закинув пакет із невідомим начинням. Ректор Андрій Крисоватий підняв його. А той вибухнув у руках. Дружина господаря без свідомості. Дві карети швидких забрали потерпілих у лікарню, травми дуже серйозні, - розповідають очевидці.

Працюють також піротехніки та кінологи. Вулиця Тернопільська у селі Петриків повністю заблокована. Правоохоронці нічого не коментують.

Відео дня

Біля правоохоронців зібрався натовп із сусідів. Повсюди валяються уламки вибухівки. За кілька метрів від місця, де стався вибух - дитячі велосипеди та іграшки. А що, якщо на подвір'ї замість власника будинку були б діти?

Стало відомо, що на неподалік місця вибуху знайшли записку, яку, ймовірно, залишили організатори.

Сусід Павло розповідає, що почув сильний вибух. 

- Вибух був настільки потужний, що його було чути навіть через пластикові вікна. У ректора сильно пошкоджена рука, а його дружина трималася за обличчя. Було дуже багато крові, - розповідає сусід Павло. 

Ще один сусід Петро Михайлович розповідає, що вибухівка, ймовірно, була із пластику.

- Кажуть, що ректор побачив пакет біля воріт і йшов до нього, - розповідає пан Петро. - Оксана, дружина його, сказала: "Андрій, не чіпай. То може бути вибухівка". А він, на своє лихо, взяв. Схоже, що це - пластикова бомба. Далі я побачив, що чоловік лежить на дорозі. Оксана вся в крові. Не знаю, як її очі. Андрій лежав, кисть руки була відірвана. Він благав: "Сусіди, поможіть". Швидка їхала дуже довго. Тут номери будинків по-складному розставлені. 

Сусід каже, що біля будинку купа осколків від вибухівки, вони схожі на пластик. 

Потерпілих госпіталізували в обласну лікарню.

- Стан важкий, надаємо всебічну допомогу, - коментує головний лікар Тернопільської університетської лікарні Василь Бліхар. 

Як повідомляють у Центрі екстреної медичної допомоги, виклик на гарячу лінію надійшов о 07.50.

-  На місце одразу виїхали дві бригади медиків, - каже заступниця директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. - Двоє потерпілих були у важкому стані. В обох - важкі травми. Їх доставили до обласної лікарні.

Як повідомляють у прес-службі ГУНП в Тернопільській області, 4 вересня о 7.50  до чергової частини Тернопільського районного відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на подвір’ї приватного будинку по вулиці Тернопільській у селі Петриків стався вибух і є постраждалі. На місце події виїхали слідчо-оперативні групи районної поліції, ГУНП, кінологічна, вибухотехнічна служби, лабораторія НДЕКЦ та криміналісти.

- Попередньо встановлено, що на подвір’ї господарства, де проживає ректор одного з вищих навчальних закладів Тернополя, стався вибух невідомого предмета внаслідок чого поранення отримав господар та його дружина. Потерпілі доставлені до реанімаційного відділення університетської лікарні з діагнозом вибухова політравма, - йдеться у повідомленні. 

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 15 частиною 1 статті 115 ККУ. Тривають слідчо-оперативні дії.

Як повідомили згодом на офіційному сайті Прокуратури Тернопільської області,  зараз ця установа здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вибуху.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (170)
  • Іван Прощин

    Шкода шо не дві відірвало,шоб пердак не було як підтерти
  • Іван Прощин

    Криса зовсім розум  втратив,думав що то пачку долярів йому  підкинули☠️😂😂😂
  • Богдан Грім

    Треба бути людиною.
  • Федоров Михаил Федоров Михаил

    Косив  бабло ,доки руку не звело!)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up