Партнер рубрики Події

Вибухова хвиля потрощила вікна підприємств та університетів: які наслідки нічного обстрілу Тернополя

Вибухова хвиля потрощила вікна підприємств та університетів: які наслідки нічного обстрілу Тернополя

Під час нічого обстрілу пошкодили деякі навчальні заклади та підприємства міста. Ми побували на місці події. Чи є потерпілі? Ми дізналися.

За останню добу ворог двічі атакував Тернопільську область ракетами. Перші удари зафіксували вночі 13 травня, а наступні – о п’ятій ранку 14 травня.

Корпус юридичного факультету ЗУНУ

На кожному поверсі будівлі є вибиті вікна. Комендантка корпусу №5 показала наслідки нічного обстрілу. Скільки саме вікон пошкоджено – наразі не підрахували, однак вона каже – будівля дуже постраждала. Потерпілих не було.

– Наразі працює спеціальна комісія університету, яка рахує збитки, – каже комендантка Галина  Соловенюк. – Вже були правоохоронні органи, також має бути ще одна комісія ДСНС. Нам дозволили прибирати скло, тож наразі робітники витягають потрощені склопакети.

Відео дня

Нам показали, у якому стані кабінети, аудиторії та коридори наразі. Куди не ступи – під ногами хруст скла. У деяких кабінетах вже винесли потрощене скло. Територія навколо загороджена. Як навчатимуться студенти з понеділка – мають вирішити на нараді, однак працівники університету припускають – імовірно деякий час студенти будуть вчитися дистанційно.

Їдальня «Ватри»

Ще одне приміщення, де вибухова хвиля пошкодила вікна – неподалік. Це їдальня підприємства «Ватра». Ми побачили кілька робітників, які виносили розбите скло та закривали вікна фанерою.

Власниця та бухгалтерка їдальні розповіли – на усіх трьох поверхах приміщення є вибиті вікна. Збитки не рахували, однак вони чималі – вилетіло 43 вікна.

Корпус ТНТУ

Поруч є навчальний корпус ТНТУ. Вахтерка Надія Попович розповіла нам, що нові металопластикові вікна вціліли. А от чотири старі шибки на вхідних дверях вилетіли.

– На нічній зміні була інша вахтерка. На щастя, ніхто не постраждав. Вікна, окрім старих на дверях, вціліли. Ще в деяких місцях трохи посипались штукатурка, –  каже співрозмовниця.

Нам показали залишки скла, які ще не встигли прибрати.

Наразі правоохоронці документують наслідки вибуху у місті.

Нагадаємо, якщо ваше майно постраждало внаслідок ракетної атаки ворога, Вам потрібно зателефонувати у поліцію за номером 102 і дочекатися приїзду слідчо-оперативної групи, що зафіксує воєнний злочин та ушкодження. Також на місце виїжджатиме спеціальна комісія, яка опише ці ушкодження для подальшого визначення розміру компенсації збитків. До приїзду правоохоронців та комісії залишайте все без змін.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ira Lutsik-Ponomarenko

    Скажіть будь ласка для чого ЗМІ "Новини Тернополя" вказувати усі конкретні цілі по обстрілах,кому це вигідно.

    Володимир Козін reply Ira Lutsik-Ponomarenko

    Рекомендую прочитати ще 10 раз статтю, подумати, подивитись на фотки перед тим як щось писати. Де тут вказані цілі? Де тут розповідь про місце куди прилетіла ракета? Ракета лишає після себе не вибиті вікна, а трошки інакше.
  • Читач46

    Рашисти вже й Тернопіль звільнили від дач, складів, вікон, дверей та гуманітарки- це найцікавіше.
  • Галина Присяжнюк

    Новини Тернополя так бояться критики в бік своїх журналістів, що блокують в телеграм-чаті:)
    Після нічного інтерв‘ю адміністратори заблокували коментарі:)
    Це свобода слова по-тернопільськи, але рекламу вам можна зробити і в іншому місці.

    Слава Україні!

    Рома Козирь reply Галина Присяжнюк

    журналісти 20хв. ше бояться шось за ТЦК написати як за руки тримають і б'ють

keyboard_arrow_up