Партнер рубрики Події

Від 15 лютого на водоймах заборонено рибалити на щуку

Від 15 лютого на водоймах заборонено рибалити на щуку

Почалася нерестова заборона на вилов щуки у водоймах Тернопільської області. За порушення правил рибальства рибалкам загрожує штраф і навіть кримінальна відповідальність.

З 15 лютого, відповідно до Правил любительського рибальства, у всіх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) встановлюється заборона на вилов щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня.

Про це повідомили в Тернопільській обласній військовій адміністарції.

Сергій Сеник — начальник відділу іхтіології, регулювання рибальства, меліорації та аквакультури ТОВА

Дана заборона обумовлена фізіологічними особливостями зазначеного виду. Адже щука – одна з небагатьох риб, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами більшості інших видів.

Відео дня

З метою захисту плідників у переднерестовий та нерестовий періоди, термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватися не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності. Оскільки безпосередньому нересту щуки передує переднерестова міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри у самок та молок у самців. А особливої охорони її плідники потребують під час масових нерестових міграцій, протягом яких щука є дуже вразливою до вилову.

Якщо протягом зазначеного періоду під час лову інших видів риб рибалкам випадково потрапила на гачок ця рибина – її треба обережно випустити у водойму.

Довідка
За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 3 468 грн.

В ТОВА також нагадують рибалкам і про заборону вилову риби на зимувальних ямах, яка діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2024 року.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що на водоймах Тернопільської громади інспектори проводили рейди. Муніципальна інспекція виявила факти порушення правил рибальства на водоймах Тернопільської громади.

 

Читайте також:

На Тернопільщині врятували собаку, який впав у щілину в Дністровському каньйоні

На водоймах Тернопільської громади інспектори проводять рейди

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up