Від парків до театру: де можна відпочити та погуляти у Тернополі (ФОТО)

Від парків до театру: де можна відпочити та погуляти у Тернополі (ФОТО)

У Тернополі  чимало місць, де можна прогулятися та відпочити. Є чимало місць для розваг з дітьми, прогулянок чи культурного відпочинку. Де можна прогулятись та що подивитись у місті – дивіться у матеріалі.

Парк ім. Тараса Шевченка – одне з улюблених місць відпочинку Тернополян. Тут є дитячі майданчики, місця для заняття спортом, велодоріжки. Між деревами тернополяни часто натягують гамаки. 

На Єлисейських полях люблять відпочивати місцеві. Влітку там облаштовують кінотеатр під відкритим небом. Це і одне з улюблених місць для фотосесій.

Відео дня

Майданчик біля Дяді Стьопи – місце, де можна відпочити з дітьми. Тут є розваги для дітей різного віку.

Ще одна розвага у Парку Шевченка – прогулянка ставом на теплоході. На «Герої Танцорові» «Капітані Парію» чи «Сігмі» можна оглянути набережну Тернополя.  Вони вже працюють.

Острівець чайка – місце де можна зайнятись спортом. Там встановлені вуличні тренажери. Це одне з улюблених місць в парку для дітей. Тренажери подобаються малечі.

У «Топільче» також є багато місць для відпочинку. Біля «Зоокуточку» завжди є багато людей. Там можна побачити різних тварин від косуль до страусів.

Є у парку і вуличні тренажери та екстрім–майданчик для скейтів, самокатів, велосипедів та роликів. Поруч – вуличні тенісні столи.

З 9 травня у місті почали працювати атракціони в парках. Вони є у «Топільче» та парку Нацвідродження.

Театральний майдан – місце де частіше люблять гуляти з дітьми. Тут є різні дитячі атракціони, батути, можна орендувати машинки. Дехто – підгодовує голубів.

Місце, де можна культурно відпочити – драмтеатр. Вистави проходять у будні та вихідні дні. У травні, до прикладу, можна побачити ліричну комедію «Любов без гриму», чорну комедію «Одного разу в морзі» та відверті комедії «Естроген» та «Гормон кохання, або Тестостерон».

Ще одне місце культурного відпочинку, в самому центрі міста – артгалерея. Вона також працює як в будні, так і на вихідних.

Вулиця Чорновола – «родзинка» міста. На оновленій вулиці можна відпочити, прогулятися. В літню спеку фонтан «Кульбаба» – місце, яке полюбляють діти.

Бульвар Тараса Шевченка – ще одне місце для прогулянок. Там часто виступають вуличні музиканти.

В центрі міста є чимало закладів громадського харчування та МАФів де можна купити перекусити чи попити кави. Є заклади де можна сісти на літній терасі, а є невеликі кафе, де можна недорого поїсти.

На Валовій та вулиці Сагайдачного краще гуляти у вечірній час, коли засвічують ілюмінацію. Там можна зробити гарні фото.

На Качали є трансфер–містечко. У сквері є кілька зон – сцена, лавки, дитячий майданчик, мольберти.

Для відпочинку духовного можна зайти до храму. У центрі міста є кілька старих храмів. Це Катедральний собор, церква Різдва Христового та найстаріша святиня міста – церква Чесного Хреста (Надставна церква).

У місті також є чимало мініатюр з бронзи. Це мініатюри тих будівель, які до нашого часу не збереглися – тернопільська ратуша, Парафіянський костел, гімназія, тощо.

Біля Катедри є мініатюра старого міста. Його люблять розглядати перехожі.

А в яких місцях порали б відпочити ви? Пишіть у коментарях!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up