Партнер рубрики Події

Від снігу чиститимуть Тернопіль дві фірми

Від снігу чиститимуть Тернопіль дві фірми
  • На відміну від попередників – ТОВ «Тернопількомуналсервіс» - фірми мають і техніку, і працівників.  
  • Тим часом поліція в рамках розслідування з’ясовує, хто допустив сніговий колапс у листопаді.
  • А міськрада судиться з фірмою з луцьким корінням.

Дві фірми - «Міськшляхрембуд» та ТзОВ «Авакс Проф» з 1 січня прибирають Тернопіль.

З підприємствами вже уклали договори. На відміну від своїх попередників, фірми мають і власну техніку, і робочі руки.

  • У зв’язку з тим, що головний підрядник, на якого покладалися обов’язки з очищення міста від снігу ТОВ "ТернопільКомуналСервіс" не впорався з покладеним на нього завданнями під час аномального снігопаду у листопаді 2016 року, були укладені угоди з іншими виконавцями робіт, - повідомив Олег Соколовський, начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міськради. - Дане підприємство припинило свою діяльність у Тернополі. І зараз управління житлово-комунального господарства судиться із ТОВ "ТернопільКомуналСервіс". 

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року міською радою були укладені договори з двома компаніями - Тернопільським міським підприємством «Міськшляхрембуд» та  товариством  з обмеженою відповідальністю «Авакс Проф». У відповідності до укладених договорів, дані підприємства приступили до роботи від першого січня 2017 року.

Відео дня
  • Техніки у цих підприємств достатньо, для того, щоб утримувати належний порядок на вулицях міста у зимовий період, - запевнив Олег Соколовський. - Обидва підприємства мають у своєму розпорядженні 77 двірників, які прибиратимуть вулиці міста.

Один із тендерів на суму 3 млн 478 тис 700 грн виграло Тернопільське міське підприємство «Міськшляхрембуд», яке обслуговуватиме  «Дружбу», Кутківці, Пронятин і мікрорайон «Березовиця». Два інші тендери - на суму 3 млн 529 тис. 461 грн, і – 3 млн 586 тис. 957 грн 90 коп. - на прибирання Центру, «Нового світу» та «Сонячного», «Східного» виграло товариство з обмеженою відповідальністю «Авакс Проф». Загалом провели три тендери на суму 10 595 118 грн 90 коп.

- У даного підприємства сучасної потужної техніки є навіть більше, аніж потрібно для прибирання міста, - каже Олег Соколовський. - В угоді прописана та кількість техніки, яка необхідна для належного прибирання міста, хоча в наявності її значно більше.

Планується, що відтепер слідкувати за переміщенням транспортних засобів підприємств можна буде за допомогою системи GPS.

У системі публічних закупівель ProZorro провели три тендери на суму 10 595 118 грн 90 коп. З переможцями міське управління ЖКГ, благоустрою та екології в особі начальника Олега Соколовського в останні дні 2016 року підписало договори.

Окрім переможців, участь у двох тендерах брало ТОВ «Техно-Буд-Центр». Запропонувавши вищу ціну за послуги по утриманню «Центру», «Нового світу» та «Сонячного», «Східного», підприємство програло ТОВ «Авакс Проф», пропозиції якого були вигіднішими.

Доки до прибирання міста приступили нові фірми, а міськрада судиться з «ТернопільКомуналСервіс», у поліції проводять власне розслідування, хто допустив до снігового колапсу у листопаді.

  • Нами порушене кримінальне провадження за ст. 367 Кримінального кодексу України (йдеться про службову недбалість – прим. авт.), - повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. – Відносно посадових осіб підприємства, яке надавало послуги з прибирання Тернополя, а також відносно посадових осіб міської ради.

Хто саме винен у безладі, у поліції поки не визначили. Проте запевняють, що міськрада надає всю документацію та інформацію, якої володіє.

  • Нами призначені перевірки, розслідування наразі на етапі збору та опрацювання інформації, - повідомив Олександр Богомол.

До слова, максимальне покарання за ст. 367 – позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади і солідним штрафом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Діонісій

    раніше гроші текли в одну кишеню і нічого не робилось, а тепер буде в дві, тобто в два рази більше і нічого не будуть робити. скільки вже можна.
  • Oleg Synovets

    Колись читав статтю як одна фірма сумлінно виконувала обов'язки перед містом, а інша отримувала відкат... сподіваюся така схема в нас не буде застосоуватися.



    Вчора я проходив по вул. Шопена в 11 год. і бачив як працівники (6-8 чол.) «Авакс Проф» дуже активно чистили вулицю, був приємно здивований.
  • Piter Savka

    А того старого пердуна який там стояв і нагло брехав людям в очі вже наказали ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up