Партнер рубрики Події

Віктор Ющенко у Тернополі роздавав автографи. Що тут робив третій президент? (ФОТО, ВІДЕО)

Віктор Ющенко у Тернополі роздавав автографи. Що тут робив третій президент? (ФОТО, ВІДЕО)

Третій президент України Віктор Ющенко навчався та проживав у Тернополі. Його підтримували тернополяни під час Помаранчевої революції. За часів президенства він часто навідувався до нашого краю. У середу, 30 червня, Ющенко приїхав до файного міста.

Він побував за урочистому засіданні обласної ради. Там йому вручили першу відзнаку Тернопільської обласної ради «За заслуги перед Тернопільщиною» імені Ярослава Стецька.

Це нова відзнака облради, якою нагороджуватимуть жителів Тернопільської області, громадян інших областей України або іноземців, які особистою участю внесли значний вклад у розвиток Тернопільської області, окремих її районів, сіл, селищ і міст, а також установ, організацій і підприємств усіх форм власності тощо. Нагородження відзнакою, як правило, приурочується до загальнодержавних свят, святкування визначних подій Тернопільщини, відзначення професійних свят, ювілейних та пам’ятних дат окремих осіб, підприємств, установ, організацій.

Відео дня
v class="video-block">

Під час урочистого засідання президент звернувся до краян.

– Мої дорогі тернополяни! Для мене — велика честь бути на особливій для мене Землі. Тернопіль — місто, яке я полюбив. Місто, у якому пройшли мої кращі студентські роки. З нагоди державних свят, які влітку відзначає наш народ, хочу привітати кожного, українця, – сказав Віктор Ющенко.

Після засідання гість разом з представниками влади поклав квіти до пам’ятника Степану Бандері та Ярославу Стецьку на бульварі Тараса Шевченка. Він розповів про часи свого президенства та політичної боротьби.

Ющенко охоче фотографувався з перехожими та роздавав автографи. Тернополяни вітали президента, цікавились його здоров’ям та могли перемовитись з президентом.

Віктор Ющенко часто навідувався на Тернопільщину. Саме тут у 1975 році він закінчив фінансово-економічний інститут. Тернополяни на старих місцевих форумах навіть жартували, що президент у Файне їде «як за свяченою водою». 

У статусі президента Ющенко приїхав до Тернополя у травні 2005 року. До його приїзду «марафетили» аеропорт, а його робітникам виплатили 33% заборгованості по зарплаті. Як писали тоді ЗМІ, заборгованість була майже 300 тис. гривень. А не виплачували кошти впродовж 20 місяців.  

До приїзду глави держави в аеропорту відновили лампи на злітних смугах, нанесли нову розмітку. А перед прилітом провели «генеральну репетицію» прийому. У березні 2006 року Ющенко був на Тернопільщині з одноденним візитом. Поїздка була присвячена розвитку малих міст, відродженню замків та духовних пам’яток Тернопільщини, а також туристичній галузі регіону. Відвідав президент і економічний університет. Бував президент ще у вересні 2007 року на фестивалі козацької пісні «Байда». Він зустрівся з ветеранами ОУН–УПА та місцевими.

У 2009 році президент знову відвідав Тернопіль. Тоді він присвоїв технічному університету статус «Національний». Він взяв участь в урочистостях з нагоди цієї події. Під час свого виступу він наголошував на перспективах технічних спеціальностей. Згадав про важливий вклад в науку та культуру України Івана Пулюя, ім’я якого і носить університет.

Читайте також:

Прокльони, суперечки та смішні ляпи: чим запам’ятались візити президентів на Тернопільщину (ФОТО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Oksana Maziar

    Дякую, пане Президенте Вікторе Ющенко. іцного здоров“я на довгі літа. Ви потрібні Україні так само, як вона потрібна Вам.  Божих щедрот на  Вас і усю Вашу Родину! СЛАВА УКРАЇНІ!
  • Ростислав Гарасимчук

    Oksana Maziar reply Ростислав Гарасимчук

    Так, пане Ростиславе, дуже слушно . Лише  цих двоє Президентів на разі.  А найважче було Ющенку, бо був таки першим. Історія розставить крапки над „і“. Лиш як заткати брехунів та наклепниць? Вони творять зло, земне пекло. мабуть, не за просто так.
  • Iryna Faka

    Ще один поважний гість.
  • Лидия Олексюк

    Цікаво, кому ще потрібні його автографи. Привів до влади Януковича, зруйнував мрію людей.

    Oksana Maziar reply Лидия Олексюк

    Глупість таки живуча! Гідним людям потрібен і його автограф і його відданість Україні. Шкода, що забагато коритників, які питають  такі питання. А він за них, мізерних,  майже заплатив життя.  Господи, Милосердний, надоум їх, бо  бо 15 років було замало!

keyboard_arrow_up