Партнер рубрики Події

Вилами та граблями: як у Тернополі очищають став від водоростей та сміття

Вилами та граблями: як у Тернополі очищають став від водоростей та сміття
  • Впродовж тижня комунальники очищатимуть Тернопільський став від водоростей та намулу.
  • Додатково, для насичення водойми киснем, попередження цвітіння і неприємного запаху,  збільшили години роботи аераційного фонтану.

Як повідомив заступник директора комунального підприємства Тарас Дячун, ці заходи проводиться без шкоди для здоров’я жителів міста, адже робітники механічним способом вилучають водорості та намул.

Заходи з очищення Тернопільського ставу заплановано провести на трьох локаціях, а саме: поблизу Надставної церкви, поруч з дамбою та біля клубу «RIVERSIDE». Площа очистки складає більше гектара. Також очистку дна проводять на водоймі навколо острівка "Чайка."

Відео дня

Нагадаємо, з 6 по 13 липня аераційний фонтан, що в парку ім. Т. Шевченка, працюватиме цілодобово, це пов'язано із цвітінням водоростей в Тернопільському ставі. Збільшення кількості робочих годин водограю допоможе очистити воду та наповнити її киснем саме у тих місцях, де вода є найбільш «стоячою».

Читайте також: Акваторію Тернопільського ставу муніципальні інспектори обстежуватимуть на моторному човні
 

«Причиною утворення плівки на поверхні води, скоріш за все, є скиди промислових та хімічних сполук. Маємо підозри, що скиди надходять з приватних будинків навколишніх сіл. Проте, наразі стверджувати про це рано, - додає Тарас Дячун. - Днями було проведено забір води та намулу для подальшого дослідження на предмет відповідності нормативним показникам, тож очікуємо результатів. І лише після виявлення причини забруднення водойми прийматиметься рішення щодо встановлення винних. Відповідне звернення буде надіслано правоохоронним органам».

Читайте також: Ось чому сморід та бруд: тернополяни виявили докази штучного забруднення Тернопільського ставу

"Якщо підтвердиться інформація про те, що причиною заабруднення ставу є скиди нечистот із сусідніх ОТГ, я звернуся до правоохоронних органів щодо притягнення до відповідальності винних", зазначив міський голова.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Олег Базар

    Народ, те, що роблять насправді теж треба робити, тут ні з чого насміхатися. Просто ці роботи не треба плутати з тими, яких теж вже потребує водойма. Те, що показане на фото являється не очисткою водойми, а всього лише плановим доглядом - аналогічно косінню трави на газонах чи поливу тротуарів. І це теж потрібно.
  • Гранд Кургоянов

    А толку що зверху поприбирали..... Відмиють гроші... і все.Проблема більша ніш поверхна.Вонрюона пару днів і знов.Треба з самою очисткою озера боротись.

    Гранд Кургоянов reply Гранд Кургоянов

    Олег Базар ну так але тож Тирнопіль🙃

    Олег Базар reply Гранд Кургоянов

    Гранд Кургоянов не зовсім, толк від цього теж є, просто це потрібно робити мовчки і постійно. Тобто, ці роботи аналогічні підкошуванню трави чи поливу тротуарів/газонів. А вони подають це, як якийсь подвиг. А щоб не росли водорості то звісно треба провести очистку/поглиблення дна, його впорядкування і ліквідацію коренів.
  • саша

    а ви хочете щоб дядя  якийсь все зробив за нас
  • Lyubov Levenets

    То за стільки років
    "" бракнуло  коштів закупити відповідну сучасну техніку, щоб поглибити і очищувати окрасу міста, наш Став???""  Ну що ж ГРАБЛІ ТАК ГРАБЛІ, УКРАЇНЦІ ВЖЕ НЕ ОДИН РАЗ НАСТУПАЛИ НА ТІ САМІ ГРАБЛІ, ЦЕ ВЖЕ ДЛЯ НАС, ЯК ТРАДИЦІЯ, ГАНЕБНА, СУМНА, АЛЕ ЩО ПОРОБИШ...
    НУ А ЧИСТИТИ ВИЛАМИ--- ЦЕ ВЖЕ ДЛЯ НАС МАВ БИ БУТИ НАТЯК, ЩО МОЖЕ ВЖЕ ДОСИТЬ НАМ ТИХ ГРАБЛІВ, ЩО ПРИ ВЛАДІ ВСЕ ГРЕБУТЬ ДО СЕБЕ І ПІД СЕБЕ.... А ПОТІМ  "" ЛЮБУЄМОСЯ СВІТЛИНАМИ, НАПРИКЛАД, ЯК СИН БУВШОГО МЕРА ГОНОРОВО ДАРУЄ СВОЇЙ ДРУЖИНІ  АВТО ЗА 100 ТИС $! НУ А ЩО??? ЇМ МОЖНА!!! І ВОНИ ЩАСЛИВІ, РАДІСНІ, А ВИ , ТЕРНОПОЛЯНИ ТІШТЕСЯ, ЩО БОДАЙ
    ВИЛАМИ І ГРАБЛЯМИ, АЛЕ Ж ЧИСТЯТЬ,  ЗНАЧИТЬ ДБАЮТЬ!!! НАШ УЛЮБЛЕНИЙ СТАВ, БО СЯ ВЖЕ ТАК ЗАСМЕРДІВ, ЩО ДО КИЄВА ЧУТИ! А ЩО Ж ТО ЗЛИВАЮТЬ В СТАВ, НЕ ПРИЗНАЮТЬСЯ НАМ, МЕШКАНЦЯМ, БО БУЦІМТО НЕ ЗНАЮТЬ, ОТ СТВОРИЛИ КОМІСІЮ, ПЕРЕВІРЯЮТЬ, ДОСЛІДЖУЮТЬ НАВІТЬ ЧОВНА МОТОРНОГО КУПИЛИ, ЯК ЖЕ Ж БЕЗ НЬОГО, ТАК ЩО ЧЕКАЄМО, ЩО НА ЦЕЙ РАЗ ПРИДУМАЮТЬ ДЛЯ НАС,  ЧОМУ ВОДА ТАКА В СТАВІ?  А  ЖИВЕМО В 2020 РОЦІ, АЛЕ ДОБРЕ, ЩО ХОТЬ ГРАБЛІ І ВИЛА Є В НАЯВНОСТІ...
    ГОСПОДАРЮЮТЬ, СТАРАЮТЬСЯ, Є НАДІЯ, ЩО І МІСТО ПОЗАМІТАЮТЬ МІТЛАМИ- ДРАПАКАМИ, ЯК КОЛИСЬ, БО Ж ТАКОЖ "" БРАКУЄ КОШТІВ"", ЩОБ КУПИТИ ДЛЯ ПРИБИРАННЯ СПЕЦІАЛЬНУ МАЛОГАБАРИТНУ ТЕХНІКУ, ЯК В ЄВРОПІ, МИ Ж ТО ВЗЯЛИ КУРС В ЄВРОПУ/ДЕРЖАВА УКРАЇНА, МАЮ НА УВАЗІ/ ,  БУДЕМО  НАДІЯТИСЯ, А ОТ ЧИ Є ВІРА В ЦЕ??? ЦЕ-- ОСОБИСТА СПРАВА КОЖНОГО З НАС, АЛЕ ТАК БИ ХОТІЛОСЯ ПОВІРИТИ  ЩО СПРАВДІ КЕРУВАТИМУТЬ УСПІШНО І СПРАВДІ ПРАГНУТЬ ВЛАДИ, ЩОБ ПРАЦЮВАТИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ, ДЛЯ УКРАЇНИ, БУТИ ДЕРЖАВНИКАМИ ПРАВДИВИМИ, А НЕ ФЕЙКОВИМИ, НЕ ПІАРЩИКАМИ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up