Партнер рубрики Події

Вимоги не для всіх, або Чому депутатів без сертифікатів пускали на сесію міськради (ВІДЕО)

Вимоги не для всіх, або Чому депутатів без сертифікатів пускали на сесію міськради (ВІДЕО)
  • У міську раду громадян пускають тільки за наявності сертифікату про вакцинацію, або негативного ПЛР-тесту, а як щодо депутатів? Чи діють правила для них?

  • 29 жовтня в Українському домі «Перемога» відбулася десята сесія восьмого скликання Тернопільської міськради.

  • Журналісти «20 хвилин» також були присутні на засіданні та дізналися, чи перевіряли сертифікати про щеплення у депутатів. Чи вакциновані вони? І чи їх контролюють так само, як і решта тернополян? 

На вході до Українського дому «Перемога» під час сесії міськради традиційно чимало правоохоронців. За 15-20 хвилин до початку засідання почали приходити і депутати. 

Чи перевіряли сертифікати?

На вході чергували і медики. Вони проводили температурний скринінг. Також запитували про вакцинацію, щоправда, не у всіх... У журналістів медики, крім температури, дивилися сертифікати про вакцинацію. Відсканувати їх та перевірити справжність не могли - спеціальних пристроїв з програмним забезпеченням лікарі не мають.

Відео дня

У депутатів та відвідувачів медики також запитували, чи вони вакциновані, але сертифікати чомусь у них ніхто не перевіряв - вірили на слово. Чому так? У одних вимагають, а іншим попускають? Тут медики коментувати  будь-що відмовились. Кажуть - не можуть говорити без дозволу керівництва. 

Чи повинні депутати бути щепленими

Чи повинні ж депутати міської ради мати сертифікат про вакцинацію, якщо йдуть на сесію чи заборона невакцинованим відвідувати міські органи місцевого самоврядування стосується лише простих жителів міста? 

Про це ми поцікавилися у речниці міськради Мар’яни Зварич. Та пояснила, що у розпорядженні «Про додаткові заходи щодо роботи Тернопільської ради в умовах карантину» мова йде тільки про відвідувачів ТМР та виконавчих органів.

А от на запитання журналістів «20 хвилин», чи всі депутати ТМР вакциновані, пані Зварич попросила надіслати запит, або ж запитати у самих депутатів.

Тож виходить, вимоги для них не існує?!!! Як так? 

Ми вирішили запитати у самих місцевих обранців, чи мають вони щеплення, або ж негативний результат ПЛР-тесту. 

Чи вакциновані депутати?

У представників різних партій питали, чи вакциновані вони, дивилися, як у них перевіряли біля входу їхні сертифікати, а також  попросили показати сертифікати про щеплення, або ПЛР і нам. 

Депутати розповідають – кілька днів тому вони подавали інформацію про вакцинованих та запевнили – практично всі пройшли імунізацію. 

Антон Горохівській, ВО «Свобода»:

– Нас перевіряли стосовно вакцинації. Я вже двічі вакцинований і наскільки мені відомо, мої колеги також щеплені. Можливо, у декого є протипоказання, але цього не уточнював. Медики рекомендують вакцинуватися, тому треба їх слухати, адже вони знають, про що кажуть.

Віктор Овчарук, «Європейська Солідарність»:

– Я, як керівник лікувального закладу, в обов’язковому порядку свідомо вакцинувався двічі. У моїй фракції також всі вакциновані, і я за те, щоб всі були щеплені. Сьогодні при вході до Українського дому «Перемога» також запитували, чи я вакцинований. На жаль, свій сертифікат про вакцинацію із собою не взяв.

Андрій Грицишин, «Порядок. Відповідальність. Справедливість»:

– Тиждень тому ми запитували інформацію в депутатів ТМР про вакцинацію. Можу сказати, що майже всі вони вакциновані. Якщо ж говорити про нашу партію, не хочу говорити за інших, бо це питання не з’ясовував. Можу показати вам сертифікат в “Дії”, щоб не було сумніву, що він у мене є. 

Іван Сороколіт, «Сила людей»:

– Про вакцинацію в нас питали тільки усно, я так розумію, довіряють тим, кого запитували. Я двічі вакцинувався, другою дозою – місяць тому. Сертифікат про вакцинацію маю в додатку «Дія». Колеги по партії також всі вакциновані. Це дуже добре, що ви просите показати сертифікат. 

Рустам Ергешов, «За майбутнє»:

– У нас попередньо питали, чи ми вакциновані. Я та мої колеги щепилися від коронавірусу. Однозначно, раджу всім тернополянам вакцинуватися та не боятися цього. Ми бачимо, що діється в лікарнях, скільки хворих.

Денис Фаріончук, «Слуга народу»:

– Я вже двічі вакцинований. Не можу сказати точно, чи всі мої колеги також щеплені від ковіду. Наскільки мені відомо, то всі. Треба вакцинуватися, тому що чим більшим буде відсоток щеплених, тим менший буде відсоток захворювань на коронавірус. Мій сертифікат є в додатку «Дія».

На жаль, не всі змогли показати сертифікат. Що ж, залишається повірити їм на слово, як це зробили лікарі, які запитували біля входу в Український дім «Перемога» щодо вакцинації у відвідувачів перед початком сесії. 

А як вважаєте ви, чи повинні всі депутати бути щеплені? І чи повинні вони виконувати ті ж самі вимоги, що і всі решта тернополян?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сергій Недочуков

    Бо депутати га*ни.
  • Nadiya Shulyk

    Правила і закони для людей, ну хіба що депутати не люди....
  • Василь Янішевський

    Бо на українців дивляться як на холопів.
  • Галина Бучарська

    А тому що  їм все позволено, а нам  ні, бо вони  нас мають  за дурнів!

keyboard_arrow_up