Він був надзвичайною людиною. Болить страшенно: відійшов у вічність Василь Облещук

Він був надзвичайною людиною. Болить страшенно: відійшов у вічність Василь Облещук
  • Ускладнення від COVID забрали життя останнього начальника обласної міліції Тернопільщини. Два тижні тому йому виповнилось 63.
  • Як сам нещодавно розповідав «20 хвилин», «Я пережив 21 начальника управління. Я – 22-й. І останній». Пішов на пенсію у званні полковника.
  • Одразу після призначення керівником Тернопільської міліції Василь Облещук дав ексклюзивне інтерв’ю «20 хвилин». Головний міліціонер області тоді заявив, що  корупцію побороти неможливо, поділився, розкрив секрети навчання у ФБР та повідомив, яка зброя «зникла» з міліції у ніч гніву. Призначив його на посаду діючий міністр МВС Арсен Аваков.
     

 

Після складень від COVID вночі 30 квітня відійшов у вічність колишній обласної міліції Василь Облещук.

  • Я не вірю, не можу повірити. Він захворів, але він боєць, тому ми навіть не могли припустити, що він не впорається, — розповів близький товариш покійного. — У нього було стільки планів… Він був надзвичайною людиною. Болить страшенно…

Він завжди був на передовій усіх резонансних подій, які відбувались на Тернопільщині. Брав участь і в ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Під час Революції гідності зарекомендував себе, як той, що завжди є і буде на боці людей, на боці Закону. Вмів мінімізувати конфліктні ситуації і був тим, кого добре знали пересічні тернополяни, — говорить про Василя Облещука начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол.

Відео дня

Завжди на передовій і не ховався за спинами підлеглих

  • У нас називають народним генералом Романа Подсаднюка, а Василь Корнелійович — Народний начальник-правоохоронець після Революції гідності, — каже Олександр Богомол. — Тоді, після знакових подій, змінювалось керівництво міліції області. Люди у переважній більшості проголосували саме за Василя Облещука, як за начальника міліції. Є протокол зборів, який передали тоді вже призначеному міністру МВС Арсену Авакову. Він працював у найважчі часи – у 2014-му. Найважчі і для міліції, і для людей, і для країни. Прислухався до людей і завжди був на передовій.  

Звістка про недугу засмутила колишніх колег, проте вони раділи, коли стало відомо, що Василь Корнелійович поборов недугу і потихеньку одужує. Стан його з дня на день покращувався, і всі вірили у повне одужання.  

  • Ветеран. Достойний і дуже порядний чоловік, — так говорять всі, кому довелось працювати з Василем Облещуком. — Він часто навідувався в управління, допомагав, що було в його силах, цікавився життям поліції та всіх, з ким довелось працювати.

Дуже порядна людина, яка, попри звання і погони, завжди намагався допомогти іншим. Досвідчений, добрий і веселий, — суцільний позитив. Легко сходився з людьми, завжди знаходив зі всіма спільну мову і не боявся мітингувальників навіть у найгарячіші часи Майдану.

  • Будь-які пікети — він перший. І ніколи не ховався за спинами підлеглих, як би гаряче не було б, — пригадує Ігор Дузяк, начальник управління інформаційно-аналітичного забезпечення ГУНП Нацполіції в області. — Любі пікети – він перший. Люди це цінували і йшли за ним – попереду командир, всі за ним. До нього йшли і з радістю, і з бідою, і з власними проблемами. І він завжди вислухає і допоможе. Любили його. Дуже любили. Зараз, коли прийшла звістка про його смерть, люди пишуть-дзвонять. Ніхто не може повірити, що сталось, не може бути…  Його бракуватиме. Дуже…

"Цієї ночі наш колектив втратив колегу, щирого друга та душу будь-якої компанії, юриста Тернопільського обласного центру громадського здоров’я, Облещука Василя Корнелійовича, - йдеться у повідомленні Тернопільського обласного центру громадського здоров'я. — Після важкої хвороби обірвалося життя цієї хорошої людини, веселуна, того, хто міг постояти за слабшого. Нам не вистачатиме Вас та спомин про таку людину залишається назавжди. Вічна, світла пам’ять нашому колезі".

Вірний присязі, чесно служив людям

Василя Корнелійовича знала вся Тернопільщина і не тільки. Він був незмінним керівником громадського блоку міліції впродовж 10 років. У квітні 2014 року, у час, коли міліція переживала чи не найгірші часи за свою історію, полковник звалив на свої плечі, здавалося б, непосильну ношу – тернополянини обрали його керманичем міліції краю і він прийняв цей вибір. До останнього дня на службі, а це понад 35 років, й поза нею вірний присязі полковник віддано і чесно служив людям.

— Колеги, товариші, друзі згадують його як мудрого керівника, вимогливого та справедливого, чесного та добросовісного, як людину слова, як доброго порадника, як щирого та відданого друга. Таким він залишиться в пам’яті всіх, хто його знав, поважав та любив, — щирі слова співчуття з'явились і на офіційному сайті головного управління Нацполіції в області. — Вічна пам'ять Вам, Василю Корнелійовичу. Хай Господь упокоїть у мирі Вашу душу. Найщиріші співчуття висловлюємо рідним та близьким.

Облещук Василь Корнелійович, полковник міліції

Народився 14 квітня 1958 року у с. Бересток Заліщицького району.  Закінчив Львівський державний університет та Українську академію внутрішніх справ за фахом юрист. В органах внутрішніх справ з 1980 року. Пройшов шлях від дільничного інспектора до начальника відділу дільничних інспекторів міліції обласного управління внутрішніх справ. 10 років очолював управління громадської безпеки. 9 квітня 2014 р. призначений на посаду начальника управління МВСУ в області. 
Одразу після призначення керівником Тернопільської міліції, Василь Облещук дав ексклюзивне інтерв’ю «20 хвилин». Головний міліціонер області тоді заявив, що  корупцію побороти неможливо, поділився, коли йому було страшно та як працюватиме з противниками його призначення. А також розкрив секрети навчання у ФБР та повідомив, яка зброя «зникла» з міліції у ніч гніву. Призначив його на посаду, до речі, діючий міністр МВС Арсен Аваков.
Після звільнення з органів міліції став засновником і директором юридичної фірми. Останнім часом працював юристом в Тернопільському обласному центрі громадського здоров’я. Адвокат. Був головою фракції «Батьківщина» у Великоберезовицькій ОТГ, головою комісії ОТГ з регламенту, етики, законності і корупції.

Тоді, у 2014-му, Василь Облещук заявив журналістці: «Я працював при 21 начальнику управління. Я – 22-ий. І останній. Бо потім вже буде поліція». Він не помилився. 17 березня 2015 року міліцію Тернопільщини очолив 38-річний полковник міліції Олександр Богомол.

«20 хвилин» щиро співчуває родині, колегам, друзям, одно партійцям і всім, кому був дорогим Василь Облещук. Царство йому небесне…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Любов Синютка

    Як  шкода, що  хвороба така невблаганна ! Світла  і вічна  пам"ять !!!! Царство небеснене. Щирі  співчуття  рідним !
  • Тетяна Микулишин

    Вічна пам'ять
  • Оксана Козак

    Співчуття рідним.Нехай земля буде йому пухом.Вічна пам'ять.
  • Світлана Фостик

    Світла пам'ять. Нехай Господь прийме його душу до раю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up