Україна буде такою, заради якої він загинув: прощання з екснардепом Олегом Барною у Тернополі

Україна буде такою, заради якої він загинув: прощання з екснардепом Олегом Барною у Тернополі

Тернопіль прощається з екс-нардепом, старшим сержантом Олегом Барною. Він віддав своє життя 17 квітня на Донбасі, захищаючи Україну від московських окупантів.

Поминальна служба розпочалась в Університетській Церкві Святої Софії Премудрості Божої, що на вул. Винниченка, о 9-й годині ранку 22 квітня.

— Загинув у Світлий понеділок, коли весь народ святкує Воскресіння Христове. Це знак, що такою жертвою Господь дарує нам перемогу, — каже священник. — У цей світлий тиждень, співаючи Христос Воскрес, ми не прощаємось з воїном Олегом і віримо, що Господь взяв його до себе. 

Відео дня

— Вічна пам'ять і Царство Небесне... Коли земні дороги перетворюються в небесні, залишаються сум та печаль на серці у тих, хто далі тими дорогами йтиме, бо хто відлетів вже, хто вже не з ними, той лише в пам'яті й зостається, і в серці, — каже тернополянка Олена Лайко.

— Він завжди казав: навіть не сумнівайся, наша перемога буде за нами, — дружина Ольга подякувала всім, хто прийшов вшанувати пам’ять її чоловіка Олега Барни. — І Україна буде такою, заради якої він воював і загинув.

 

Тим часом побратими з 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша, де останнім часом служив Герой, повідомили, що відбили ворожий наступ і зайняли позиції, у боротьбі за які і загинув Олег Барна.  

— Багато питань по Олегу Барні. Він загинув як герой. Він один з перших пішов штурмувати ворожі позиції, — поділився прес-офіцер бригади Evgen Nazarenko. — І він вів бій з ворогом на відстані метра. Убив багато ворогів і загинув, отривавшм кульове в шию. Він ... загинув як герой. Ми взяли цю позицію. Але Олег Барна залишився в ній навічно…

Побратими вже зайняли вигідні рубежі під Павлівкою, де загинув Олег Барна.

— Ми забрали ваші душі за наші кривди! Воїни-росомахи взяли штурмом дві позиції ворога, — повідомили на ФБ-сторінці бригади. — Внаслідок бойових дій на ближній відстані наші бійці знищили ворога, зайнявши більш вигіді рубежі під тимчасово окупованою Павлівкою на Вугледарському напрямку. В нас ще багато сюрпризів для окупантів, тілами яких всіяні окопи. Краще тікайте самі з нашої землі!

 

Прощання з Олегом Барною на Тернопільщині:

22 квітня 2023 р. 9:00 — Поминальна служба в Університетській Церкві Святої Софії Премудрості Божої (вул. Винниченка, м. Тернопіль)

22 квітня 2023 р. о 12:00 — Відправа в Гарнізонному храмі м. Чорткова — Соборі Петра і Павла

22 квітня 2023 р. о 19:00 — Парастас в с. Білобожниця Чортківського району Тернопільської області

23 квітня 2023 р. о 14:00 — Чин Похорону в Церкві Преображення Господнього (с. Білобожниця)

 

Читайте також: 

Офіційно підтвердили загибель колишнього нардепа України Олега Барни

На Чортківщині прощатимуться з загиблим Героєм Олегом Барною

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Nata Koko

    Хай з Богом спочиває 💛💙
  • Ігор Буда

    Вічна память!

    Він був справжнім.

    І словом, і чином.

keyboard_arrow_up