Які зміни чекають на тернополян у червні? Аналізуємо

Які зміни чекають на тернополян у червні? Аналізуємо
  • На старті перший місяць літа 2021 – червень.
  • Які ж соціально-економічні та інші зміни він готує для тернополян?
  • Кому підвищать тарифи на електрику і як зміняться пенсійні виплати для тих, хто продовжує працювати? Що з ціною на газ? Коли видаватимуть паспорти вакцинації, які нарешті дозволять відновити подорожі наших громадян до країн Євросоюзу?
  • Аналізуємо.

 

Із 1 червня тернополян очікує низка змін, які торкнуться нарахування пенсій, тарифів на електрику, COVID-сертифікатів та проїзду дорогами країни. І це ще далеко не все.

Ціна на газ

26 травня ДП «Газпостач» ТОВ «Тернопільміськгаз» оновило на своєму офіційному сайті інформацію про тариф «Місячний». Наразі обидва тарифи і «Місячний» і «Річний» мають єдину ставку – 8,99 грн за 1 м.куб. 

«Ціна природного газу становить - 8,99  грн. за 1 м. куб.

Відео дня

Термін дії пропозиції – з 01 по 30 червня 2021 року.

Умови оплати – не пізніше 25 числа місяця, наступного за розрахунковим.

Обсяг постачання визначається відповідно до даних оператора ГРМ.», - повідомляє ДП «Газпостач» ТОВ «Тернопільміськгаз» на своєму офіційному сайті. 

Все одно дорожче, ніж у сусідів: тернополяни платитимуть за газ по 8,99. Як економити?

Тарифи на електрику

З 1 червня 2021 року ціна на універсальні послуги для малих непобутових споживачів зміниться, про це повідомляє ТОВ «Тернопільелектропостач» на своєму офіційному сайті.

Подивитися нові тарифи можна тут:

Кому піднімуть пенсії?

Пенсійний фонд України проведе перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з 1 червня. Про це анонсувала у ефірі на одному із телеканалів країни начальниця Головного управління Пенсійного фонду Лариса Дзядевич. Керівниця також зазначила, що доплати за квітень і травень пенсіонери зможуть отримати заднім числом. Заплановане проведення перерахунку пенсій тим пенсіонерам, які на 1 березня року, в який проводиться перерахунок пенсій, отримали таке право. Тобто, якщо людина після призначення пенсії пропрацювала 24 місяці або якщо період страхового стажу був меншим, але пройшло не менше 2 років.

Для перерахунку пенсій звертатися до органів Пенсійного фонду особисто не доведеться, процедура «автоматична». 

COVID-сертифікати

Сертифікати вакцинації в Україні планують видавати з кінця червня. Технічна робота щодо сертифікатів вже проведена, ведеться робота щодо нормативного оформлення цих процесів. Українські COVID-сертифікати відповідатимуть стандартам ЄС та дозволять відновити подорожі до країн Євросоюзу. Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина.

Нові правила для водіїв вантажівок

Із 1 червня в Україні почнуть діяти щорічні сезонні правила для великогабаритного транспорту. Про це повідомили в пресслужбі Укравтодору.

Правила торкнуться тих, хто їздить на машинах з фактичною вагою понад 24 тонн і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн.

Для таких автомобілів вводиться сезонне обмеження і буде заборонений проїзд по державних дорогах в денний час, якщо температура повітря підніметься вище +28 градусів.

Виняток зроблять тільки для тих вантажівок, які перевозять: тварин і птахів, швидкопсувні продукти, небезпечні вантажі або товари, які пов'язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Червневі вихідні

Перший літній місяць порадує тернополян додатковими вихідними у зв'язку із Трійцею та Днем Конституції. У червні буде 20 робочих днів і 10 вихідних. Додатковими вихідними днями стануть понеділок, 21 червня і понеділок, 28 червня. 20 Червня відзначатиметься Трійця й українці отримають три вихідні дні поспіль - 19, 20 і 21 червня. А 28 червня – День Конституції, відповідно вихідними стануть 26, 27 і 28 червня, - повідомляє Кабмін.

Заходи для дітей 

Щороку, 1 червня, увесь світ відзначає Міжнародний день захисту дітей. З нагоди свята у Тернополі в парку ім. Тараса Шевченка впродовж дня заплановано провести ряд цікавих та інтерактивних заходів.

Зокрема, з 13:00 до 18:00 год. у парку діятимуть 16 локацій з понад 50 окремими активностями для дітей:

У Тернопільському академічному театрі актора і ляльки цього дня відбудеться лялькова вистава з сурдоперекладом для дітей з особливими потребами і виставка дитячих малюнків «Барви моїх мрій».

Запрошуємо маленьких тернополян та їхніх батьків взяти участь у святкових заходах.  

Нагадуємо про дотримання карантинних вимог – масковий режим, дистанція та використання антисептиків, - повідомляє Тернопільська міська рада. 

 

Читайте також:

Все одно дорожче, ніж у сусідів: тернополяни платитимуть за газ по 8,99. Як економити?

 Що відбуватиметься у Тернополі з нагоди Міжнародного дня захисту дітей (ПРОГРАМА)

Нові тарифи: з 1 липня в Україні здорожчає електроенергія
 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up