Партнер рубрики Події

"Свободу Марківу": ув'язненого в Італії нацгвардійця з Тернопільщини хочуть підтримати маніфестацією

"Свободу Марківу": ув'язненого в Італії нацгвардійця з Тернопільщини хочуть підтримати маніфестацією
  • Українці Італії збираються вийти на акцію підтримки.
  • Восени очікується розгляд справи Віталія Марківа в Апеляційному суді присяжних Мілана. 

Біля італійського парламенту у Римі українська громада 13 липня планує провести маніфестацію "Справедливість для Віталія Марківа!", повідомляє Укрінформ.

«Християнське товариство українців в Італії, Оргкомітет Євромайдан Рим, Конгрес Українців Італії та Українська Громада регіону Марке закликають всіх людей доброї волі прийти 13 липня під стіни італійського парламенту, щоб висловити свою солідарність "в'язню сумління", несправедливо засудженому нацгвардійцю, Віталію Марківу та підтримати вимогу справедливого розгляду в Апеляційному суді», - йдеться у дописі представника української громади в Італії Олеся Городецького з Рима на сторінці у Facebook

Відео дня

Захід заплановано на 13 липня, 17.00 (за місцевим часом) на площі Монте Чіторіо. Маніфестація буде проведена з дотриманням соціальної дистанції, усім учасникам необхідно мати з собою захисні маски для обличчя.

Метою акції є привернути увагу італійського суспільства та інституцій Італії до справи Марківа і вимагати справедливого розгляду в апеляційній інстанції. 

«Маніфестація приурочена до річниці ганебного вироку суду присяжних міста Павії, який засудив невинного військового Національної Гвардії України до 24 років позбавлення волі без жодного доказу вини», - йдеться у публікації. 

Восени очікується розгляд справи Віталія Марківа в Апеляційному суді присяжних Мілана. 

Як раніше повідомляла "20 хвилин", доброволець Віталій Марків, який родом із Гусятинського району, опинився у італійській в’язниці за нібито причетність до вбивства італійського фотографа на окупованих територіях. Сам він каже, що непричетний до цього.

12 липня 2019 року суд Павії засудив українця до 24 років позбавлення волі. Захист Марківа назвав вирок політичним і заявив про намір подати апеляцію. 

Україна робить усе, щоб суд скасував вирок суду. Президент Володимир Зеленський доручив МЗС і ГПУ докласти максимум зусиль для повернення Марківа на батьківщину.

Щодо майбутньої апеляції, то, як повідомляв раніше Посол України в Італійській Республіці Євген ПЕРЕЛИГІН, є надія на правосуддя:
— ...під час майбутньої апеляції у Мілані справу розглядатимуть фахові судді і це дає мені надію на неупереджене юридичне рішення. Я також вірю і у професійність адвоката Р. Делла Валлє - одного з найкращих європейських адвокатів, - сказав Посол.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Светлана Медведева

    вбивця  журналictiв повинен сидitи в тюрязi ,це не  Украина,Itалiя!
  • Патріот

    Усіх сракомиїв що прийдуть на мітинг -  позбавити пермес та депортувати в Україну.  Громадянин Італії марків, такий самий найманець та шукач пригод як громадянин росії "зелений человєчік"пупкін
  • Ненза

    Їбанати:яке вам блять діло до громадянина Італії,що звинувачується у вбивстві іншого громадянина Італії???

    Саша Крест reply Ненза

    Та ні, не кажи хєрню... Молодці українці Італії! Справа дуже важлива! Треба за кожного українця битися, хто воював проти сепарів. Кожен воїн нам потрібен. Скоро поженемо жабеня на Московію, хлопці потрібні...

    Ненза reply Саша Крест

    Дятел,воїн диванний,ти обкурився? Чи пропустив похід до свого психіатра?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up