Партнер рубрики Події

Віце-консул США розповіла про нові вимоги до «Зеленої карти»

Віце-консул США розповіла про нові вимоги до «Зеленої карти»
  • Лотерея «Зелена карта» стартувала 3 жовтня і триватиме до 7 листопада. Перевірити результат можна лише з 1 травня. 
  • Віце-консул США рекомендує не затягувати подачу заяви на участь в лотереї до останнього моменту. 

Україна на 5-ому місці серед країн, у яких найбільше виграють в лотереї. Минулого року у ній взяло участь близько 1 300 000 людей з усього світу. А серед українців виграють приблизно від 4 500 до 6 500 людей. Скільки заявок подали тернополяни сказати віце-консул не може, бо вони не ділять заявки на регіони. 

-    Лотерея «Зелена карта» дає можливість легально виїхати в США, жити там та працювати, отримати громадянство,  - каже віце-консул США, в.о. керівника відділу імміграційних віз Дженніфер Амос. – Щороку у світі люди отримують 50 тисяч таких віз. Проте людина, яка виграє «Зелену карту» може перебувати за межами США не довше, ніж пів року. Рік, якщо у неї дуже поважна причина, яку вона зможе пояснити. 

Фотографуйтесь без окулярів

У цьому році велику увагу варто приділити фотографії, яку ви подаватимете з заявкою на сайті www.dvlottery.state.gov. Відтепер фото має бути зробленим не пізніше ніж за пів року до подачі заявки. А ще краще – якомога новіше фото. Зробити його можна і самостійно, на світлому фоні. Проте слід запам’ятати кілька порад.

Відео дня

- Тепер на фото ви маєте бути без окулярів. Навіть , якщо носите їх щоденно, - каже пані віце-консул. – В жодному разі не використовуйте фотошоп для покращення фото. На ньому ви маєте бути такими, як є у житті. Не потрібно прибирати зморшки, прикрашати волосся і все інше.

Якщо ви виграєте, то під час оформлення візи фото буде іншим. Але для участі у розіграші фото повинне бути саме таким, як пояснює віце-консул. 

-    Люди запитують чи потрібні якісь документи під час подачі заявки. Ні, документів не потрібно, - каже Дженніфер Амос.  – Але потрібно бути дуже уважним при заповненні, щоб вся інформація була достовірною. І дуже важливо вказати усіх неодружених дітей віком до 21-ого року. Дітей від попереднього шлюбу, теперішнього, пасинків. Навіть, якщо вони не планують емігрувати. 

Подача заявки - безкоштовна 

При оформлені заявки людина отримає, так званий, унікальний номер підтвердження. Його в жодному випадку не можна загубити. Адже це єдиний спосіб перевірити результати лотереї . Якщо анкета виграшна, то в подальшому цей номер також буде потрібний. А відновити його донедавна було нереально. В цьому році при втраті номера підтвердження є така можливість. Для цього потрібно на сайті відповісти на запитання і тоді є ймовірність, що номер відновлять. Заповнити повторно анкету при втраті номера – не можна. 

-    Ми розуміємо, що люди не дуже нам довіряють, бо все це англійською мовою, а ми кажемо, що подати заяву легко, - каже віце-консул. – А люди бояться це робити, тому звертаються до агентств чи сторонніх осіб за допомогою. Звісно, що ви можете звернутись за допомогою, але краще попросити про допомогу у людей, яких ви дуже добре знаєте. І в жодному випадку не платіть за це грошей, адже все це абсолютно безкоштовно. 

Якщо вашу анкету заповнює хтось інший, то вам просто необхідно бути поруч і контролювати цей процес. Адже лише ви знаєте правильні дані про себе та свою сім’ю. Якщо ввести неправдиву інформацію, то вашу анкету дискваліфікують.  Як пояснила віце-консул,  самостійно заповнити заяву не так уже і складно, оскільки на сайті є покрокова інструкція на різних мовах. Також варто переконатись, що ви маєте номер підтвердження та вказана у заявці електронна адреса належить саме вам.  

-    Якщо ви не заповнювали анкету, а вам телефонують і кажуть, що ви виграли, то не платіть жодних коштів, - каже Дженніфер Амос. – Адже у агентств може бути ваша застаріла інформація і, якщо це з’ясується, то ваша заявка автоматично дискваліфікується. Якщо ви отримали на елетронну скриньку лист від Держдепартаменту США з вітаннями про виграш та проханням оплатити щось – нічого не оплачуйте.

Як пояснила віце-консул, Держдепартамент ніколи не надсилає листів і немає жодної уповноваженої організації, яка б це робила. 

-    Єдину оплату, яку вам потрібно буде зробити – оплатити візу і це робиться лише в посольстві США в день співбесіди, - каже віце-консул. – Ціна візи 330 доларів для однієї людини. 

Хто може подати заявку

Отримати візу зможуть лише вихідці з України або з будь-якої країни, яка має право приймати участь у лотереї. А таких країн дуже багато.  Людина повинна мати повну загальну середню освіту або еквівалент повної загальної освіти. 

-    Якщо ви навчаєтесь в 11-ому класі, то звісно, що на момент подачі заяви у вас ще не буде відповідної освіти, - каже віце-консул. – Але ви можете брати участь у лотереї, адже на момент виграшу ви уже матимете атестат. Важливим моментом є те, що ні кількість дітей, ні хто ваш чоловік чи дружина, ні освіта, ні вік не впливає на те чи виграєте ви чи ні. Бо лотерею проводить комп’ютер. 

Подавати анкету має право дружина, вказавши чоловіка та дітей. І так само її чоловік має право подавати анкету, вказавши дружину та дітей. Також будь-яка дитина з цієї сім’ї, у якої є повна загальна середня освіта може подати заявку. Але вказати у ній батьків та братів чи сестер – не може. 

-    Часто є такі випадки, коли людина виграла «Зелену карту», але відмовилась від неї, - каже віце-консул. - Також є і таке, що люди навіть не знають, що вони виграли. Важлива інформація для людей, які виграли лотерею. Не поспішайте звільнятись, продавати будинки, готуватись до виїзду, бо сам виграш ще не гарантує отримання візи. Також ми просимо якомога скоріше збирати усі документи для продовження процесу, бо програма закривається 30 вересня.


Якщо ви виграли, то вам потрібно зібрати такі документи на міграційну візу: паспорт, свідоцтво про народження, про шлюб, розлучення, довідки про несудимість з будь-якої країни, де людина жила більше пів року, довідки на всі прізвища, які людина використовувала коли-небудь після 16-річчя, медичне обстеження, реєстрація паспорту на доставку, фото на візу. Медичне обстеження проводять лише в одній клініці Києва і коштує воно 215 доларів. Є певні хвороби, через які візу можуть не видати, поки людина не вилікується. Наприклад, відкрита форма туберкульозу, інфекції. 

-    Ми розуміємо, що після виграшу життя людей не зупиняється і хтось може одружитись, народити дітей, - додає віце-консул. - Це не є проблемою. Єдине, що консули даватимуть більше питання стосовно стосунків, щоб перевірити чи вони не фіктивні. Якщо після виграшу чоловік з жінкою розлучились, то продовжувати участь може лише та людина, яка заповнювала анкету та її діти. 

На жаль, якщо замість вас хтось подав заявку без вашого відома, а потім ще ви особисто подали, вашу анкету дискваліфікують. Але, це не означає, що ви не зможете подати заявку наступного року. Дискваліфікація лотереї на все життя може бути у випадку, якщо ви під час співбесіди повідомляєте неправдиву інформацію та надаєте фальшиві документи.  Держдепартамент працює над тим, щоб розробити нові технології для відсортовування заявок, які подали кілька раз

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up