Партнер рубрики Події

Працівники аквапарку чи відвідувачі? Хто насправді врятував трирічну дівчинку та де були батьки

Працівники аквапарку чи відвідувачі? Хто насправді врятував трирічну дівчинку та де були батьки
  • 16 травня в готельно-розважальному комплексі «Алігатор» трирічна дівчинка, перебуваючи в басейні, ледь не захлинулася водою.
  • Хто насправді став рятівником дитини? Чому в кожного своя версія? Чи безпечно відпочивати у закладі? Відповіді на ці запитання в тексті. 

Під час відпочинку в аквапарку ледь не загинула дитина. Про те, що рятувальником став відвідувач – обласний анестезіолог, інформація розійшлася усіма ЗМІ. Нам вдалося дізнатися прізвище лікаря – Сергій Цісарський. Але як насправді усе було? 

Розбираємося. 

Про інцидент журналістам «20 хвилин» розповів генеральний директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Михайло Джус.

Відео дня

– 16 травня о 15.02 бригада швидкої виїжджала на вул. Гайову в готельно-розважальний комплекс «Алігатор». Трирічна дівчинка, перебуваючи в басейні, захлиснулася водою, у неї настала зупинка дихання та серцебиття… Дитині та її матері неймовірно пощастило, дівчинку врятував обласний дитячий анестезіолог, який випадково виявився поблизу й одразу ж розпочав проводити реанімаційні заходи. Медики швидкої після оперативно наданої медичної допомоги уже врятовану маленьку пацієнтку госпіталізували в обласну дитячу лікарню, – зазначив він.

На тому, що дитині пощастило, наголосила і заступниця директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак.

– Дитину з води витягнули вже без дихання і оперативно надали першу медичну допомогу. Лікар-анестезіолог, який в той час відпочивав у комплексі з родиною, негайно розпочав реанімаційні заходи. Хоч наші лікарі приїхали і досить швидко, але в такій ситуації важлива кожна хвилина. Тому на момент прибуття бригади дитина вже могла самостійно дихати, – розповіла пані Мончак.

Дівчинку оперативно доставили у міську дитячу лікарню. Її життю нічого не загрожує.

Мама відійшла від дитини?

Де на момент нещастя були батьки та чи вчасно відреагувати працівники аквапарку? У готельно-ресторанному комплексі «Алігатор» розповіли, як усе трапилося. 

– Мама залишила дитину без нагляду. Жінка не попередила працівників про те, що має відійти від дитини. Зауважу, що не повнолітні можуть перебувати в наших басейнах тільки в супроводі батьків. Дівчинка самостійно потрапила до дитячого басейну (глибина 90 сантиметрів – прим. ред.) та почала захлинатися, – розповіла заступниця директора готельно-ресторанного комплексу Анастасія. – Наші працівники своєчасно помітили та надали першу медичну допомогу. Під час спілкування мама свою провину визнала.

Дитину витягнули з води, а медпрацівник комплексу надавав першу допомогу до приїзду швидкої, яку викликали одразу. Наголошує пані Анастасія.

– До приїзду швидкої дитина була вже у притомному стані і в лікарню поїхала на дообстеження, – каже вона.

Заступниця розповіла, що зазвичай на зміні працюють три рятувальники. Вони знають всі необхідні реанімаційні дії при наданні першої медичної допомоги.

– Як відвідувач у нашому комплексі перебував обласний лікар-анестезіолог. Він першим з відвідувачів побачив, що дитина починає захлинатися водою. Оперативно разом з рятувальником вони витягли дитину, але реанімаційні дії надавав наш працівник. Лікар-анестезіолог також був поруч і допомагав.

Лікарів було двоє

Як розповіла Медичний директор КНП “Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня” Алла Філюк, лікар-герой є працівником їхнього закладу. Але рятував дівчинку не один.

– У той день у басейні відпочивали двоє наших працівників. Вони і надали медичну допомогу дівчинці. Це Сергій Цісарський і Юрій Голінка. Вони були в басейні зі своїми дітьми, коли сталася та ситуація, – каже вона.

Пані Філюк наголошує, що допомогу надавали саме її колеги.

– Якщо там були анестезіологи, то про яких рятувальників може йти мова? Хто допоможе дитині краще, аніж ті, хто роблять це ледь не щодня? – запитує вона. 

Також ми готові вислухати позицію мами трирічної дитини.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ніна Козоріз

    За такі ГРОШІ ,ЯК ВОНИ ДЕРУТЬ, в закладі має бути Л І К А Р !!! Які працівники. Майте хоч совість і зробіть з такого нещасного випадку висновки. На постійну посаду треба ЛІКАРА .
  • Nastya Khrebtak

    що могло спонукати батьків лишити в басейні саму трирічну дитину... Добре що все закінчилось щасливо.
  • Ірина Залевська

  • Ірина Залевська

    Що за херня, що ви пишите, я була присутня і все бачила, які  працівники надавали допомогу???? Так у вас шановний "алігатор" навіть кисню не було, мама витягнула дитину з води, а не працівники, їх не було видно взагалі, а вже після вони сиділи на місці і не відходили від басейнів, а життя маленькій спасли тільки тих два лікаря, які надали допомогу, бо працівники закладу нажаль не вміють

    Федір Восінський reply Ірина Залевська

    Дякуємо за слушний коментар. Якщо вибули свідком даних подій, будь ласка, зв'яжіться з нами. Ми готові почути вашу версію, але детальніше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up