Партнер рубрики Події

“Він висадив мою дочку з машини вночі на вулицю". Тернополянка скаржиться на таксиста

“Він висадив мою дочку з машини вночі на вулицю". Тернополянка скаржиться на таксиста
  • 12-річній дитині стало погано в машині, водій накричав і не довіз до під’їзду.
  • Інцидент із водієм сервісу “Тачку” трапився у понеділок, 14 січня, близько четвертої ранку.

      -  Моя дочка ночувала у подруги, а близько четвертої ранку вона подзвонила до мене, і  сказала, що їй стало погано, - розповідає мати дівчинки пані Надія. - Я відразу вирішила викликати їй таксі. Використовувала сервіс “Тачку”, бо ніколи з ним інцидентів не мала. Мені зручніше користуватись цим сервісом, бо бачу всі дані про людину, яка приїде на замовлення.

Коли Олександра вже сіла в машину, на мамині дзвінки не відповідала.

    - За декілька хвилин до мене подзвонив водій “Тачку” і я почула його крик в слухавці:  “Ти чого тут стругала?”, “Чого не сказала, що хочеш стругати?”.

Відео дня

Він сказав жінці, щоб та вийшла під під’їзд з відром води і помила йому машину.

"Чого ваша дитина в такій годині не вдома?", - коли пані Надія вийшла з відром, водій продовжив розмову на підвищених тонах. 

   - Я помила машину, розрахувалась та вибачилась, - каже пані Надія. - А водій продовжував кричати: “Мені людей возити треба, а я тут просто стою”.

Пані Надія поговорила з водієм і пішла з дочкою додому. А вже вдома Саша розповіла їй, що шофер не довіз її до під’їзду, а висадив біля дому.

    - Цей чоловік забрав в моєї дочки телефон, аргументуючи це тим, щоб вона не втікла, і висадив її з машини, - продовжує пані Надія. - Як можна було дитину в поганому стані вночі висадити біля будинку? Я не хочу, щоб такі люди були безнаказані.

У той же день вночі жінка надіслала скаргу на водія, але поки що не побачила жодного результату.

Ми також зв’язались із цим водієм. Чоловік на запитання реагував агресивно, каже, що немає про що говорити.

    - Вона настругала мені в машині, то про що тут ще говорити? - каже водій. - Я нічого їй не казав, і цю ситуацію коментувати не хочу.

Для того, щоб працювати водієм у цьому сервісі, потрібно ввести свої дані. Водій має завантажити фото та заповнити дані про авто: модель, колір, номер та рік випуску. А якщо вас не влаштовує водій, то на нього можна подати скаргу.

Щоб з'ясувати, хто відповідає за такі і більш серйозні порушення з боку водіїв сервісу, ми звернулися до юристів. 

    - Скоріш за все сервіс "Тачку" є своєрідною платформою для укладення договорів перевезень, тому відповідальності за дії водіїв не несе. І хоча поведінка водія була негідною і навіть межує з криміналом, поставити претензії йому буде важко через складність доведення. Так, про телефон той може говорити, що дитина або забула його в авто, або сама передала на гарантію оплати. Якщо сервіс, через який здійснювалося замовлення, має можливість прийняття скарг, я б радив написати її, а також заявити в поліцію по цій ситуації, бо з високою імовірністю водій не має ліцензії. Таким єдиним чином, створивши незручності для водія, можна навчити його людяності, - коментує адвокат Ростислав Небельський. 

А як ви вважаєте, хто має відповідати за подібні інциденти? Відповіді пишіть у коментарях. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (125)
  • Галина Кармакова

    Що , ще одна  вагитна в 12 рокив? Мени б мати николи б не дозволили ночувати поза домивкою в 12 рокив! Що ж у вас там коиться????
  • Larysa Dyshkant

    Мама мала за дитиною приїхати сама!!!!! Це все

    Цьвєк reply Larysa Dyshkant

    Ну не приїхала мама,причин уточнювати не будем.Але це не дає права таксисту хамити дитині.Так повелось на наших теренах:вам хамить лікар,продавець,водій,вчитель,поліцейський іт,д.,а ми винуємо ближнього,тому,що тут править балом заздрість.

    Віталій reply Цьвєк

    Цьвєк - у Вас є власний автомобіль ?  Особисто я не є таксистом але я водій і якби в моїй машині хтось би настругав- то це водій в даному випадку ще нормально себе вів. Це ж пасажирка получається понищила майно таксисту і це з її сторони я вбачаю кримінал. Щоб Ви знали - запах від риганини довго не вивітрюється, а це між іншим робоче місце водія !!!
    Думайте головою люди !

    Пустило reply Віталій

    А людина може в автомобілі не тільки настругати,а ще й померти(так,смертні люди,а деколи раптово смертні),що ж тоді,з кого гроші здерти,так,(гроші і тільки гроші і нічого людяного) у ваших "думаючих головах"таких Віталіїв.
  • Марина

    А тепер спокійно. Дуже цікава насправді тема - хто винен і що робити?
    1. В мене дорослий син, в 12 років він часом ночував у друзів (нічого у цьому надзвичайного нема), але я завжди знала, що там буде відбуватися, чи є вдома батьки тощо. Але якби моя дитина подзвонила, що їй погано, я б летіла стрімголов на другий кінець міста і забирала, а не садила в таксі.
    2. Ок, мама могла мати обставини, які не дозволяли поїхати за дитиною (наприклад, залишатися вдома з молодшою дитиною). Це питання відкрите.
    3. Дитині може стати погано і дванадцятирічна дівчинка може соромитися попросити зупинитися або ж не встигнути це зробити.
    4. Водію, замість того, щоб верещати не своїми голосами, варто було б або проявити людяність, або викликати поліцію і з'ясувати, чому неповнолітня вночі сама кудись їде.
    5. Мамі не треба дзвонити в редакцію, а вирішувати такі питання напряму з сервісом, де вона замовляла машину.
    Історія повчальна для всіх. Добре, що всі живі і здорові, тільки б тих проблем.

    Терен reply Марина

    Можна було б зі всім погодитись, якби не...
    1. Навіть, якщо звертатись в редакцію, то найперше, потрібно б аргументувати факт проїзду 12-річної дитини самостійно в таксі в 4-тій годині ночі! А аргументи тут повинні бути залізобетонними! Оте "стало погано", це що? Отруїлась, захворіла, хронічна хвороба? Що саме стало погано? Зрозуміло, причини можуть бути, і то реальні - харчове отруєння, астматичний приступ, підвищена температура... а дитина в чужих людей. Але мама тут ані слова. Чому? Адже, для будь-якої адекватної  матері самостійний проїзд 12-річної дитини після 7-ї години вечора в громадському транспорті, то вже надзвичайна ситуація, а тут серед ночі, таксі?!
    2. Згоден, можуть бути обставини, коли мама не може сама поїхати по дитину, бо, наприклад, в колисці маленьке. Так тоді, навіть при умові виклику таксі, про це потрібно повідомити і диспетчера, і водія і ту саму редакцію, куди жаліється. І знову - ані слова! Чому? Мама дурна чи на стільки безвідповідальна?
    А може все значно простіше? 12-річна дитина просто п*яна була, а звідси і реакція водія, і його дії, і дії матері? Чому редакція, перед тим як оприлюднювати інформацію не взнала версію того самого водія? І що він на те скаже? І знову, ні слова. Це що? Непрофесійність, безвідповідальність чи просто дурість?

    Редакція reply Терен

    Вибачте, як це не взнали?

    Терен reply Редакція

    А таки ж не взнали! Є просто нервова реакція людини, що попала в неприємну ситуацію через чиюсь безвідповідальність і дурість. Досить зрозуміла реакція. То може варто  по іншому з людиною поговорити? І, найголовніше, невже у вас в нікого не виникли сумніви в адекватності дій цієї матері? Починаючи з того, що дозволила 12-річній дитині залишитись на ніч в подруги, не заручившись відповідальністю за свою дочку її батьків і закінчуючи її реакцією на ці всі події.

    Редакція reply Терен

    Ми не маємо права давати оцінки ні діям матері, ні таксиста. Це непрофесійно. Висновки робить читач. От ви всі сидите і робите. Ми ж нікому закидів не робимо, а запитуємо читачів, хто несе відповідальність за ситуацію.

    Терен reply Редакція

    Ну хто б то вже про професійність говорив? А однобока подача матеріалу? А відсутність пояснень обставин? А відсутність елементарного аналізу ситуації з точки зору закону та його оцінки дій матері? Натомість, ви її просто прикриваєте, хоча її дії мають розглядати правоохоронці та соціальні служби. В принципі, як і дії водія - він не мав права садити дитину без супроводу дорослих, якщо дитину до таксі супроводжували ті дорослі. А якщо дитина при посадці була сама, то лише поліція! Або той постер сервісу, в першій версії матеріалу, за який ви маєте гарантовано отримати судовий позов? Ви його прибрали, бо самі зрозуміли, чи хтось як кошенят вас тицьнув?
    І це ви вважаєте професійність чи об`єктивність?  Жах...
  • 3цукацку

    Які тутка всі "гурмани" свого слова , порадніки одним словом!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up