Партнер рубрики Події

Водія Надала звинувачують у шпигунстві. Майданівці навіть хотіли кинути "коктейль Молотова"

Водія Надала звинувачують у шпигунстві. Майданівці навіть хотіли кинути "коктейль Молотова"
Між бійцями 12 тернопільської сотні та водієм Сергія Надала — Володимиром – 12 червня виникла шарпанина. Майданівці звинувачують водія, що той грубо образив їх сотника. А ще — у веденні прихованої зйомки за ними зі службової автівки мера. Обіцяли навіть кинути у те авто "коктейль Молотова".

- Бійці нашої сотні ішли десь близько 10.45 неподалік РАЦСу. І тут — ні з того, ні з сього — на адресу нашого сотника Ростислава Якубика один чоловік сказав “Краще б ці майданівці згоріли на тому Майдані, ніж повернулися додому”, - пояснює активіст 12 тернопільської сотні Максим. - І чоловік, який це озвучив, був водієм Надала.

Опісля цього, за словами бійців 12 сотні, почався конфлікт між підлеглим міського голови та активістами. В той же час представник громадської організації “Наш рідний Тернопіль" Олексій Теслюк запідозрив водія мера у ще одній погрішності. Мовляв, працівник міськради перед цим ще й “вів приховану зйомку за офісом організації”.

Відео дня

Пан Теслюк пояснює, що такі шпигунські дії начебто потрібні мерії. Та додає, що міськрада має зуб на “Наш рідний Тернопіль” через їхню громадянську позицію.

- Ми слідкуємо, наприклад, за земельними оборудками мерії. Думаю, це могло бути однією з причин стеження за нами, - пояснює чоловік.

У водія Надала бійці 12 сотні погрозами вимагали віддати флешки із записами двох відеореєстраторів. На них, мовляв, і велася прихована зйомка.

На місці конфлікту були присутні близько десяти правоохоронців. Водій не противився. Але прохав, аби до автівки підійшов лише один представник 12 сотні та правоохоронець. Врешті, першу флешку активісти все ж отримали. Вони намагалися відтворити знайдені у ній відеофайли. Однак не змогли.

Флешку водій також погодився віддати правоохоронцям для подальшого вивчення її змісту. Для цього написав відповідну заяву.

Коли ж активісти вимагали надати й другу карту пам'яті, почалися словесні перепалки та шарпанина між представниками 12 сотні, правоохоронцями та помічником мера Володимиром Камінським. Останній уже перебував на місці інциденту. після шарпанини карту пам'яті віддали міліціонерам.

Водій мера, який назвався кореспонденту 20minut.ua Володимиром, не пояснив свого бачення конфлікту. Пізніше, після погроз зі сторони майданівців закидати автівку Надала коктейлями Молотова, йому таки дозволили поїхати звідти. Перед цим вони оглянули салон та багажник мерівського “Форда”.

- Тепер нехай з цими флешками розбираються у міліції, - зауважували активісти. - Але сам факт зйомки, а також образу від водія Надала ми просто так не залишимо.

До слова, о 12.20 представники 12 сотні виступили з заявою про "водія Надала" на сесії міськради. Натомість мер зробив офіційне звернення до правоохоронних органів, що авто, про яке говорять майданівці, не його власне, а службове і щоби відкрили кримінальне провадження та розібралися в справі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (53)
  • Anonymous

    О,а Якубик вже у Тернополі?колись він у інтерв"ю говорив,що його з КМДА винесуть тільки вперед ногами,добровільно він майдан не покине.www.kp.ru/daily/26210.5/3097408/
  • Anonymous

    www.kp.ru/daily/26210.5/3097408/
  • Anonymous

    Хлопці 12 сотня,хочете показати які ви круті,так їдьте на схід і воюйте,а то одну людину 20 чоловік оточили і вже починають підвищувати голос,я не захищаю надала і його команду,але на мою думку це вже безпредел!!!
  • Anonymous

    А що, якщо людина не була на Майдані, то за нею можна таємно стежити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up