Вогнеборці Тернопільщини за вихідні ліквідували 7 пожеж сухостою і врятували 8 будівель

Вогнеборці Тернопільщини за вихідні ліквідували 7 пожеж сухостою і врятували 8 будівель
  • Упродовж вихідних – 3-4 червня, рятувальники області загасили сім загорянь, які виникли на відкритій території.
  • Також підрозділи ДСНС ліквідували таку ж кількість пожеж у будівлях.

Таку інформацію повідомляють на офіційній Фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС України у Тернопільській області. Щодо пожеж в екосистемах, вогнеборці закликають громадян залишатись людьми та припинити спалювати суху траву, листя та сміття на власних присадибних ділянках.

На минулих вихідних (3-4 червня) загоряння трапились у наступних населених пунктах:

Відео дня
  • 3 червня о 10:46 поблизу с. Великий Глибочок Білецької громади Тернопільського району виникла пожежа сухої трави та сміття на відкритій території на площі 3 метри квадратних.
  • 3 червня о 21:35 у с. Ланівці Борщівської громади Чортківського району виникла пожежа сміття на стихійному сміттєзвалищі на площі орієнтовно 100 метрів квадратних.
  • 4 червня о 13:36 у с. Байківці Байковецької громади Тернопільського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 400 метрів квадратних.
  • 4 червня о 14:47 у с. Білокриниця Залозецької громади Тернопільського району виникла пожежа сміття на відкритій території на площі 0,5 га.
  • 4 червня о 17:32 у с. Торське Заліщицької громади Чортківського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,3 га.
  • 4 червня о 18:30 у с. Золотий Потік Золотопотіцької громади Чортківського району виникла пожежа сміття на стихійному сміттєзвалищі на площі 0,35 га.
  • 4 червня о 23:29 у с. Крутнів Почаївської громади Кременецького району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 400 метрів квадратних.

Бійці Державної служби України з надзвичайних ситуацій врятували на вихідних й 8 будівель:

  • 3 червня о 14:18 у Підволочиську Тернопільського району на вул. П. Мстислава, 56а виникла пожежа електрощитової на 3-му поверсі сходової клітки п’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку. Вогонь знищив електрощитову на площі 0,5 м кв.
  • 3 червня о 18:59 у с. Нагірянка Нагірянської громади Чортківського району виникла пожежа закинутого житлового будинку. Пожежа знищила покриття та перекриття будинку на площі 100 м кв. Будівлю врятували.
  • 3 червня о 19:56 у м. Тернопіль на вул. Тарнавського на території садового товариства «Ювілейне» виникла пожежа недіючого дерев’яного дачного будинку. Знищений дерев’яний недіючий дачний будинок площею 20 м кв.
  • 3 червня о 21:34 у с. Ярославичі Зборівської громади Тернопільського району виникла пожежа господарської будівлі. Внаслідок пожежі знищено покриття та перекриття будівлі на площі 35 м кв., пошкоджено перекриття будівлі на площі 10 м кв. Під час гасіння будівлю врятували.
  • 4 червня о 05:07 у с. Підгороднє Підгороднянської громади Тернопільського району на вул. Вербицького, 36 виникла пожежа господарської будівлі, внаслідок якої знищено покриття будівлі на площі 15 м кв., пошкоджено покриття будівлі на площі 15 м кв. Будівлю врятували.
  • 4 червня о 18:06 у с. Лопушне Лановецької громади Кременецького району виникла пожежа господарської будівлі, що належить місцевому жителю. Вогонь знищив тюки з соломою та пошкодив покрівлю на площі 50 м кв. Під час гасіння врятували одну житлову та одну господарську будівлі.
  • 5 червня о 02:25 у с. Панасівка Скалатської громади Тернопільського району на вул. Зарічна, 47 виникла пожежа будівлі гаража, господарської будівлі, літньої кухні, стодоли. Внаслідок пожежі знищено: покриття гаража, господарської будівлі, літньої кухні, побутову техніку, речі домашнього вжитку, солому на загальній площі 126 м кв. Під час гасіння вогнеборці врятували дві житлові та одну господарську будівлі.

Нагадаємо правила, що робити, якщо пожежа застала вас у приміщенні:

 

Читайте також:

На «Алясці» на території колишнього дачного кооперативу знову була пожежа

На Теребовлянщині створили добровільну пожежну команду

Через посушливу погоду на Тернопільщині прогнозують пожежну небезпеку найвищого класу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up