Партнер рубрики Події

Голова Тернопільської ОВА прокоментував затримання своїх заступників

Голова Тернопільської ОВА прокоментував затримання своїх заступників

Голова Тернопільської ОВА відмовився коментувати різні натяки. І порекомендував журналістам за більш детальною інформацією звертатися до пресслужби НАБУ. 

Нагадаємо, голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації, затримали зранку 26 червня НАБУ і САП на одержанні неправомірної вигоди, йдеться у повідомленні на офіційному сайті НАБУ.

Ввечері того ж дня в НАБУ повідомили, що трьом посадовцям повідомили про підозру.

— 26 червня НАБУ і САП повідомили про підозру голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації, які вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця за підписання комунальним підприємством Тернопільської обласної ради актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів, — йдеться у повідомленні НАБУ.

Відео дня

За ці кошти вони також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Вранці 26 червня детективи НАБУ затримали підозрюваних «на гарячому» після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн. Розслідування НАБУ і САП розпочали за заявою громадянина, у якого підозрювані вимагали кошти.

І якщо головний свободівець Тернопільщини Олег Сиротюк погодився прокоментувати ситуацію для «20 хвилин», то ось від керівництва ОВА досі не було жодних коментарів. Лише вдалося почути від речниці пресслужби ОВА Ганни Василенко кілька слів.

— Першочергово всі питання до облради. Бо там фігурує голова облради та комунальне підприємство облради. Яким чином там задіяні наші заступники — наразі з‘ясовуємо. Як тільки буде якась інформація, то ми повідомимо, — каже вона. 

Під час брифінгу ради оборони Тернопільщини 27 червня журналісти не впустили можливість і попросили голову Тернопільської ОВА прокоментувати затримання. 

Володимир Труш запевнив 27 червня — не знав про будь-які схеми, які були викриті. А щодо причетності до вчорашніх подій сказав: «Якби я був причетний, я б тут перед вами не стояв».

— Ми з самого початку казали, що немає жодної толерантності до таких злочинів, які вчора були викриті. Не важливо чи ти волонтер, чи посадова особа. Двоє заступників з березня не працюють в ОВА, вони знаходяться в ЗСУ. 26 червня проводили багато слідчих дій, вилучали документи, — запевнив Володимир Труш.

Також пан Труш додав, начебто натяки коментувати не буде. Якщо є питання — звертайтесь в пресслужбу НАБУ.

Читайте також:

Затримали Михайла Головка і двох заступників голови ОВА. Їх підозрюють у вимаганні 1,8 млн грн

Як коментують затримання Михайла Головка і заступників голови ОВА у Тернополі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (97)
  • Ірина Бігус-Бобрівець

    Білий, пухнастий, він нічого не знав.
  • Читач09

    Побачите З часам поміняють а люди забудуть .
  • Iryna Dziubyn

    То дуже недобре, що такий тупенький, треба шукати іншу роботу, тут потрібна розумна людина. Але де ж там
  • Сергій Лотоцький

    Та як не знав........знав він все....

keyboard_arrow_up