"Вони вже дерева кислотою обливають": жителі Миру, де риють котлован, бояться, що в них заберуть сквер

"Вони вже дерева кислотою обливають": жителі Миру, де риють котлован,  бояться, що в них заберуть сквер
  • Будівництво на колишній парковці на Миру попри всі протести людей відновили в січні 2019-ого. 
  • Жителі вулиці кажуть, що розуміють - будівництво вже не зупинити. Але вони вимагають, щоб в них не забирали сквер і не вирізали дерева.
  • Ще кажуть, через те, що там риють, уже потріскав тротуар. 

- Ми - мешканці будинків на Миру, які розташовані поруч із цим котлованом, боремося з цією рейдерською забудовою, - каже мешканець одного із будинків Ярослав Шевченко. - Раніше там була людська стоянка. Її незаконно забрали в громади, навіть не порадившись. Зараз всі авто паркують в кілька рядів біля будинків. Навіть був такий випадок, що я через ці паркування в сусіда в'їхав. Бампер загнув, бо не побачив авто, вони в чотири ряди стоять. Позбавили нас парковки, а тепер ще хочуть забрати сквер. 

Як пояснює чоловік, раніше межі будівництва були іншими, потім паркан трохи пересунули далі у сквер. Люди переконані, що на цьому забудовник не зупиниться і захопить ще частину скверу, який є громадським місцем.

Відео дня

- В нас є документ, де написано, що дерева, які тут ростуть, - цінні і недоторкані, - продовжує пан Шевченко. - І, якщо б якесь дерево зачепили, то ми відразу можемо викликати слідчо-оперативну групу. Тут сріблясті ялини. Вони хочуть це різати. Ще почали на дерева виливати кислоту, щоб корінь висох і дерево можна було зрізати. На стовбурах видно, що вже якоюсь кислотою покололи. Це не смола ялини. Вона коричнева, а ця сіра. Я подав заяву в прокуратуру і має бути висновок. Цікаво, що вони вирішили. 

Крім того, як помітили жителі, поки на обгородженій території риють котлован, біля дороги потріскав асфальт на тротуарі. 

- Якби не дерева, які там ростуть, то все б вже обвалилося, - каже чоловік. - А тут ж люди ходять, з дітьми, з колясками. Це ж небезпечно. Воно в любий час може в той котлован провалитися, а його глибоким риють. Бо там запланована підземна парковка. І ще там колектор для стічних вод. Ми були на прийомі в Надала, а він б'є себе в груди, що не зрубають жодного дерева. Після зустрічі ми приїхали назад, а в сквері геодезисти міряли територію, дерева збиралися різати. Ми не дали їх зрізати, бо то громадське, тут діти гуляють. 

У міськраді кажуть, що відділ технагляду проведе перевірку щодо знищення тротуару. Якщо такий факт підтвердиться, то недоліки з тротуаром усуне забудівник.

А щодо меж забудови та зрізання дерев - таку інформацію надають через інформаційний запит. Як тільки отримаємо відповідь - опублікуємо. 

Нагадаємо, 2 січня на місці парковки, що на вул. Миру, відновили будівельні роботи. Почали рити котлован. Люди знову вийшли на акцію протесту. Обурені тим, що до них не дослухаються. І журяться, що будівництво відновили під час святкувань Нового року, ймовірно, тому що протест і сама кількість протестувальників буде мінімальною. Так і сталось. У серпні міськрада прийняла рішення змінити цільове призначення земельної ділянки на вул. Миру. Мешканці написали звернення до міської влади, де вимагали призупинити рішення міськради, провести громадські слухання. Написали й дві петиції. Підписались під зверненням 915 тернополян. Місцева влада відреагувала. Проте люди називають це відпискою, а не вирішенням їхньої проблеми. 

А в кінці січня частину скверу обгородили і підрили дерева.

Слідкуйте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • СвоБІДА

    Продовжуйте голосувати за вишитих Гладкого-Надала і буде вам щастя.
  • Оксана

    Скотиняки! Це в них називається декомунізація!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up