«Вони знищують бізнес!». Тернопільські підприємці – про мітинг біля Верховної ради і як діятимуть далі (ОНОВЛЕНО)

«Вони знищують бізнес!». Тернопільські підприємці – про мітинг біля Верховної ради і як діятимуть далі (ОНОВЛЕНО)
  • Серйозність намірів підприємців є найвищою, кажуть тернопільські ФОПи. І не планують йти з Майдану, поки їх не почують.
  • «Ця боротьба не за ФОПів, це битва проти влади, яка тягне країну в прірву, за право жити і працювати в Україні, за майбутнє наших дітей, за кожного українця», – кажуть учасники мітингу.
  • Що вимагають пікетувальники і чому вже вдруге мітингують під стінами Верховної ради?

– Ми на мітингу в Києві під Верховною Радою України. Серйозність намірів підприємців є найвищою!!! Гучність зашкалює!!! За право на гідну працю! – каже голова профспілки підприємців" Захист справедливості", координатор руху  #SaveФОП-Тернопільщина Наталя Шоломейчук.

З нашої області у столиці зараз перебувають майже 400 підприємців. Намагаються відстояти збереження спрощеної системи оподаткування. В основному, це працівники тернопільських ринків, є представники торгових центрів «Орнава» та «Подоляни», магазинів одягу, перукарень, ремонту одягу та інтернет-продавці.

Відео дня

«Мало віри є, що нас почують, бо нас не раз обманювали»

– Раніше держава нічого не зробила, аби створити робочі місця, а тепер просто  знищує нас, дрібних підприємців, – каже Наталія Шоломейчук. – Драконівські штрафи просто будуть не під силу ФОПам. І підприємці відповідатимуть своїм майном.

Фіскалізація, запропонована владою, знищить дрібний бізнес, нарікають підприємці. А ті, що були в одній особі і продавцями, і бухгалтерами, і вантажниками, і експедиторами просто не зможуть нести ці видатки.

Народні депутати від Тернопільщини до мітингувальників ще не виходили. Іван Чайківський обіцяв тримати земляків в курсі всіх змін.

– Зараз проходить засідання комітету по митній і податковій політиці – розпочалось о 12.00, - кажуть тернополяни. – Прикро, але на попередні акції тільки Людмила Марченко відгукнулась і підтримала те, що ми просили. І ми за це їй дуже вдячні, що дослухалась до думки земляків. Ще Чайківський запевнив, що фракція «За майбутнє» підтримуватиме малий і середній бізнес.

Скільки стоятимуть під стінами Верховної ради – поки невідомо. Підприємці кажуть, усе залежатиме від того, із яким результатом закінчиться комітет, а далі що проголосує Верховна Рада.

– Я скажу чесно – мало віри є, що почують, бо нас не раз обманювали, але нас багато, і стоятимемо до останнього – чуєте, який тут гул? – каже Наталія Шоломейчук. – Поліції нагнали – за наші ж податки. Поки що, на щастя, не було серйозних сутичок. А як далі буде – побачимо.

Ця боротьба не за ФОПів, це битва проти влади, яка тягне країну в прірву, за право жити і працювати в Україні, за майбутнє наших дітей, за кожного українця, кажуть підприємці.

Чому мітингують підприємці?

Податковий майдан «Право на працю» почав збиратись ще 30 листопада під стінами Верховної ради, повідомляють на сторінці у Фейсбук Підприємці України / #SaveФОП

Вимоги мітингувальників:

1. Терміново розглянути та ухвалити законопроєкти №3993, та №№3853-1(2) (розроблені з урахуванням законопроєктів №№2644, 2645).

2. Утворити при Президентові України, постійно діючий консультативно-дорадчий орган, що буде опікуватися розвитком мікропідприємництва в Україні. Цей орган повинен бути створений на паритетних засадах, участі в ньому представників влади та представників мікропідприємництва.

3. Всі зміни до законодавства, що стосуються умов ведення діяльності мікропідприємництва, повинні вноситись виключно після їх обговорення з представниками мікробізнесу та ґрунтовного прогнозування їхніх наслідків. Головним критерієм реформ в Україні має стати зменшення втручання чиновників у господарську діяльність.

4. Провести реформи Державної податкової та Державної митної служб України, відповідно до стандартів ЄС для забезпечення прозорих та простих процедур стягнення податків, розмитнення товарів, яка передбачає усунення будь-яких проявів корупції.

5. Запровадити мораторій на перевірки мікробізнесу, усіма контролюючими органами, до завершення реформи Державної податкової та Державної митної служб України, відповідно до стандартів ЄС.

6. Запровадити мораторій на усі види перевірок, усіма контролюючими органами, до моменту зняття обмежень запроваджених законодавчою та виконавчою владою, під час існуючої загрози епідемії коронавірусної інфекції в Україні, дії надзвичайного стану чи карантину.

7. Приймати зважені рішення, стосовно карантину, в умовах ймовірної загрози епідемії коронавірусної інфекції в Україні (COVID-19) та вжити усіх заходів, для дотримання конституційних прав та свобод і не допустити обмеження діяльності малого та мікробізнесу, забезпечивши рівні можливості для всього бізнесу без виключень.

Не відповідає вимогам мікропідприємців законопроєкт №4439 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій».

– Головне – пропонують від 1-го січня 2021 року фіскалізувати 65-70% ФОПів, – пишуть у роз’ясненні організатори акції. – Саме така кількість слідує з переліку «ризикових груп» товарів. А для інших пропонують просто відстрочити «страту» (фіскалізацію) на 1 рік. Такий підхід не вирішує проблему (адміністративне навантаження на ФОПів, а от же збільшення витрат, яке перекладаються на збільшення ціни товарів). А значить, соціальна напруга буде тільки зростати!

Ризикові групи із законопроєкту (саме на ці товари ЗРОСТУТЬ ЦІНИ)

«З 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами – підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує обсягу доходу, визначеного відповідно до підпункту 1 пункту 291.4 статті 291 цього Кодексу, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

- реалізацію товарів (надання послуг) через мережу Інтернет;

- реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

- реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння;

- роздрібну торгівлю вживаними товарами в магазинах (група 47.79 КВЕД);

- реалізацію текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках), деталей та приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України.»

Детальніше документ дивіться на сайті Верховної ради http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70548

Як стало нам відомо близько 15.00, Верховна рада прийняла закон. 

Відстрочення РРО для ФОПів та підвищення ліміту для незастосування РРО.

Рада прийняла Закон, яким передбачено:

- незначне підвищення граничного обсягу доходів для єдинників та обсягу доходів, який дає право не застосовувати РРО;
- відтермінування РРО для ФОПів на рік, крім тих, які провадять діяльність у ризикових сферах (перелік видів діяльності надається);
- скасування механізму кешбек та інші зміни. Детальніше читайте за посиланням    

Читайте також Чи підтримують тернопільські народні депутати підприємців, які мітингують під стінами Верховної ради?
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Ігор Коляса

    Що не подія то мусить бути орган, штаб, комісія, #цпздц кожне лізе до кормушки як тіко може.
  • Pavel Orestovich

    Шо, апять?)))
  • Taras Karas

    Katya Kondratyuk reply Taras Karas

    Taras Karas трохи негігієнічно давати посилання на вєсті
  • Ilene Kapynus

    ФОПи не закриються, але вартість їх послуг зросте, однозначно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up