Партнер рубрики Події

Впав з 10-метрової висоти: на Тернопільщині під час реставрації замку постраждав робітник

Впав з 10-метрової висоти: на Тернопільщині під час реставрації замку постраждав робітник

Чоловік працював на реставрації палацу в замку села Золотий Потік.

Порушення вимог законодавства про охорону праці розслідують правоохоронці Бучацького відділення поліції. З 10-метрової висоти під час реставрації приміщення палацу в селищі Золотий Потік впав робітник, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Бригаду швидкої викликали інші працівники. Чоловіка, 1971 року народження, жителя Тернополя, з політравмами, закритою черепно-мозковою травмою, забоями грудної клітки та відкритим переломом кісток передпліччя госпіталізували в реанімаційне відділення.

Відео дня

За словами правоохоронців, нещасний випадок трапився 24 грудня близько 13:00. На території палацу працювало дві бригади. Одні проводили внутрішню реконструкцію, інші - зовнішню. За попередньою інформацією, потерпілий працював без страхувальних тросів. Не втримався та впав.

Стан чоловіка важкий. Правоохоронці перевіряють на яких умовах працював тернополянин та встановлюють причини падіння.

Довідка

Історія замку у Золотому Потоці відноситься до початку ХVIІ ст. Відомо, що тоді, в 1601 р. польський король Зиґмунд ІІІ надає Магдебурзьке право місту і наказує воєводі Брацлавському Стефану Потоцькому укріпити його оборонними мурами, щоб захистити жителів і приїжджих (в основному купців) від можливих нападників. За історичними свідченнями, замок до кінця XVIII ст. був не оборонний, а житловий. Він був головним маєтком Потоцького, який тут довгий час проживав зі своєю дружиною. Саме вона після смерті чоловіка намагалася надати замку оборонного характеру. Золотопотоцький замок впродовж XVII ст. зазнав випробувань, як і інші фортеці Галичини. В 1648 і 1655 рр. його захопили козаки. В 1672 р. він був взятий турецькою армією. В 1676 р. замок захопили орди Ібрагіма Шишмана, який наказав зруйнувати замок і місто вщент. На короткий час замок став власністю турків, але після поразки під Віднем у 1683 р. турки залишили його. Замок знову став власністю магнатів Потоцьких, які володіли ним до середини XVIII ст. На цей період припадає часткове відродження замку. В ХІХ ст. замок належав Янові Стойовському, Ізраїлеві Фрідману, згодом – послу Державної Ради у Відні Володимиру Гневошу і його сину Олександру, якому він належав до 1939 р. За останні роки замок використовували для господарських і адміністративних завдань. 

Читайте також Перелом тазу і травми хребта: у Тернополі на будові чоловік впав з другого поверху
Нещастя на Чалдаєва: тернополянин ліз через вікно за горілкою і впав з висоти четвертого поверху
На будівництві у Тернополі чоловік впав з висоти 11-го поверху

На Тернопільщині двоє комунальників впали із 10-метрової висоти під час обрізання дерев. Один із них помер в лікарні
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Марина Гаража

    А кто заказчик?какой-нибудь мажор?или государство?
  • Ігор Буда

    є така штука як паси безпеки. ну але то для дурних європейців.
    а героїчні українці по чвертці на обід хвацьки лазять по 4 поверсі садиби на задвірках темзи.
    ітп в тому числі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up