Партнер рубрики Події

«Все що було – все довелося кинули!» – евакуйовані жителі

«Все що було – все довелося кинули!» – евакуйовані жителі

Евакуйованих жителів Калинівки та прилеглих населених пунктів розмістили в дев'яти пунктах у кількох районах області. Чотири з них знаходяться у Вінниці. Журналісти побували в одному з них – в школі №6.

На під'їзді до школи машин не так вже й багато. Проте всередині можна побачити велику кількість військових, представників Червоного хреста, волонтерів і самих евакуйованих. Багато з них похилого віку.

– Коли все почалося, ми вже лягли спати. А потім (грім не грім) почали тримтіти стіни. Я спохватилася, вдягнулася і пішла на вулицю. А там родичі й сусіди кажуть, що з села вивозять людей – На Вінницю, на Вінницю, – розповідає жителька Медвідки Олена Кульчук – А вибухи які були, я жах який був. Ми побули до другої ночі, потім зайшли в хату. Лягали, хто де міг. Передрімнули. А зранку прийшли волонтери, сказали збиратися, брати документи і їхати на Вінницю. Все що було – все довелося кинули! Їсти куркам і собаці понасипала і поїхала.

У пункті тимчасового перебування евакуйованих працює їдальня, в якій кожен з постраждалих може підкріпитися. Або просто відпочити.

– На роботі приблизно з опівночі. Наразі нас працює шестеро кухарів, – розповідає заввиробництва школи №6 Євгенія Фіголь. – Міськрада, волонтери, бізнесмени і звичайні люди забезпечили нас харчами. Поки що потреб не маємо ні в чому. А при необхідності готові нагодувати до 300 людей.

Відео дня

Волонтери та небайдужі люди пропонують постраждалим місця для ночівлі. Більшість вже знають, де залишаться наступної ночі. Але не мешканки Калинівки Анна Демчук зі своєю мамою, які влаштувалися в шкільному спортзалі. Тут є матраци, подушки і тепло.

– Десь о дев'ятій вечора ми почули, що щось почало бухкати. Я ще подумала, що то може бути блискавкою. А через п'ять хвилин телефонує сестра, каже – Аня, ховайтеся по підвалах, бо вибухнув арсенал! – Її син працює пожежником. На той момент його вже туди викликали. І до пів шостої ми були у підвалі, а після люди під'їхали під наш під'їзд, всадили нас з бабцею в машину і ми поїхали, – розповідає жителька Калинівки Анна Демчук. – Я на хвилинку заскочила додому за ліками, вікна наче цілі, але настіж відкриті, а все, що було скляним в залі – побилося. Яких руйнувань зазнало місто не знаю, тільки гупання чула. По чуткам відірвало якусь частину Калинівського технікуму, деякі кажуть, що 80% Павлівки знищено.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up