В обладміністрації були розбірки щодо водія автобуса, який взяв гроші за проїзд у АТОвця

В обладміністрації були розбірки щодо водія автобуса, який взяв гроші за проїзд у АТОвця
  • Володимир Швець - учасник бойових дій, зараз служить у тернопільській військовій частині, має посвідчення УБД.
  • 5 серпня о 13.00 їхав з  Лопушан до Тернополя. Водій сказав йому платити за проїзд. 

- Вчора до мене телефонує чоловік і представляється учасником бойових дій, - розповідає заступник голови обласної спілки учасників АТО Катерина Бойко. - І розповідає, що 5 серпня їхав з Лопушан до Тернополя, а водій автобуса сказав йому, що має оплатити проїзд, бо з 1 серпня нові правила. І посилався на розпорядження голови ОДА та постанову Кабінету Міністрів про монетизацію пільг учасникам бойових дій. У постанові йдеться про те, щоб відмінити пільговий проїзд для всіх пільгових категорій. 

Квитка не дали

Як каже пані Бойко, їхня організація працює над тим, щоби постанову відмінити. І 9 серпня облрада таки має ухвалити рішення на користь учасників бойових дій. Зараз, як пояснює Катерина Бойко, розпорядження не діє, бо є три керуючі документи, які стосуються перевезень пільгових категорій: про пільги ветеранам війни, про транспорт, про автотранспорт. І вони мають більшу силу, ніж постанова Кабінету Міністрів чи розпорядження голови ОДА. 

- Я роз'яснила бійцю, що він, як і раніше, має право на безкоштовний проїзд і запитала, чи водій видав квиток, - продовжує Катерина Бойко. - Квиток йому не дали. Я відразу набрала до начальника управління регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства Тернопільської ОДА Володимира Шашкіна і попросила про зустріч. 

Відео дня

Представники організації та військової частини звільнення водія не вимагають. Лише, щоб бійцеві віддали гроші та вибачились. 

Отримали розпорядження

Щоб розібратись у ситуації, 7 серпня в обладміністрації зустрілись Катерина Бойко, АТОвці, Володимир Шашкін, представник військової частини А3215 та ГО "Спілка артилеристів України", водій автобуса Андрій Дух та перевізник. Володимир Швець, з якого взяли гроші за проїзд, прийти не зміг, бо в наряді. 

Перевізник та водій пояснили, що отримали розпорядження, в якому йдеться про зміни до правил перевезення пільгових категорій, зокрема, учасників бойових дій. 

Але почувши, що розпорядження ще не діє, водій та перевізник відразу попросили вибачення. Та переконували, що жодного не відмовили пасажиру із посвідченням УБД. А коли отримали розпорядження, то думали, що воно вже вступило у дію. Тому й виник конфлікт.

Як повідомив Володимир Шашкін, раніше на цього перевізника не було жодних скарг. Щодо квитків за проїзд, то пан Шашкін зазначив, що їх водії повинні видавати усім пасажирам. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up