«Я дякую Господу, що він дав мені такого сина»: у «Сквері Волонтерів» відкрили стелу Віктора Гурняка

«Я дякую Господу, що він дав мені такого сина»: у «Сквері Волонтерів» відкрили стелу Віктора Гурняка
  • 19 жовтня виповнилось 5 років з дня загибелі українського фотокореспондента, волонтера, добровольця та пластуна Віктора Гурняка.
  • До цієї дати силами небайдужих тернополян встановили стелу в "Сквері Волонтерів пам’яті Віктора Гурняка".

Про збір коштів для виготовлення стели оголосили 15 жовтня. Чимало небайдужих тернополян відгукнулися і стелу змогли відкрити 20 жовтня. 

Сквер біля площі Героїв Євромайдану облаштували в 2017 році. 22 лютого 2019 року на сесії міської ради прийняли рішення про присвоєння скверу назви «Сквер Волонтерів пам’яті Віктора Гурняка».

Відео дня

На відкриття стели прийшло чимало тернополян. Це родичі, близькі друзі та просто небайдужі тернополяни. В сквері влаштували і фотовиставку «Життєпис Віктора Гурняка у світлинах». Там можна побачити фото з дитинства Віктора, його сім’ї, волонтерської діяльності, фото з бойових дій, де він був добровольцем батальйону «Айдар».

- Ми поставили собі ціль – відкрити цю стелу, щоб люди знали, що це за сквер, в честь кого він відкритий, – розповідає друг Віктора Гурняка Назар Зелінка. – В дуже короткий термін ми змогли зібрати необхідну суму для того, щоб виготовити і встановити стелу. Ми хочемо вшанувати пам’ять Віктора і всіх хлопців, які загинули за нас.

Як розповів Назар Зелінка, силуети на стелі взяті з реальної світлини. Силует справа – належить Віктору Гурняку у селі Щастя. Відкриту стелу освятили та помолились за усіх загиблих солдат.

- Я дякую всім тим мужнім воїнам, які стоять на захисті нашої країни, – ровповідає мама Віктора Марія. – Герої не вмирають, так і Віктор лишився з нами. Він хотів змінити Україну. Вчора я розмовляла з воїном, який був на війні з Віктором. Після цієї розмови я зрозуміла, що є дві реальності. Тут ми живемо, радіємо, сміємось святкуємо. А на сході все відбувається по інакшому. Хлопці віддають найцінніше заради нас. Я не вчила Віктора таких ідей, певно він таким народився. Але він навчив мене багато чому. Я дякую Господу, що він подарував мені такого сина. З ним я пізнала любов та справжнє життя.   

На відкриття стелли завітали і тернопільські пластуни, серед яких є молодший брат Віктора – Остап. Він виконав пісню в пам’ять про свого брата.

Як розповів Назар Зелінка, сквер не є меморіальним. Близькі та друзі Віктора хочуть, щоб сквер жив і в ньому проходили різні заходи. Фотовиставки там будуть змінюватись. А поки, всі охочі можуть самі дізнатися більше про життя Віктора Гурняка зі світлин у «Сквері Волонтерів».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up