У крафт-пабі в центрі міста бились гість та охоронець (оновлено)

У крафт-пабі в центрі міста бились гість та охоронець (оновлено)
  • Постраждалий ввечері 5 березня з компанією відпочивав у крафт-пабі  "Le Rock", що на вул. О. Кульчицької.
  • Чоловік зробив кілька зауважень щодо страв, які їм приносили. Виник конфлікт з охоронцем. В результаті - у клієнта побої. 
  • У закладі факт бійки не заперечують, але кажуть, що першим почав клієнт. 

У редакцію “20 хвилин” пан Ігор (прізвище чоловік просив не вказувати - прим. ред.) прийшов вранці 6 березня з набряклою бровою. Фотографуватись чоловік відмовився. 

- Я прийшов до журналістів не через травму, а через ставлення до клієнтів в закладі, - каже чоловік. - Ми з друзями тратимо немалі гроші і хочемо отримати за це нормальне обслуговування та смачну їжу і напої. 

Зробив зауваження

- Ми пішли з друзями відпочити, поїсти, випити якісь коктейлі, - розповідає пан Ігор. - Усе, що нам приносили, було несмачним і взагалі ніяким. Я зробив зауваження офіціанткам. Прийшов чоловік, який представився охоронцем, хоча жодної відповідної форми чи бейджу на ньому не було. І почав дуже експресивно висловлюватись.

За словами чоловіка, охоронець наполегливо пропонував компанії вийти з закладу. 

- Але і я не сильно заперечував. Я просто встав і сказав, напевно, кілька категоричних фраз і після цього він вдарив мене в обличчя, - продовжує чоловік. - Зараз обличчя виглядає краще, а вчора було залите кров’ю. Як з’ясувалось, охоронець - тренований боксер. Якби він попав в якусь іншу частину обличчя, то це б могло привести до тяжчих наслідків. На якийсь момент я навіть втратив свідомість, охоронець намагався мене винести з закладу, але мої друзі намагались його заспокоїти. 

“Планую позиватись”

Чоловік викликав поліцію та “швидку”, а працівники закладу - охорону. За словами пана Ігоря, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 125 КК України: умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності. Працівнику закладу тепер може загрожувати штраф, громадські або виправні роботи, або обмеження волі на строк до двох років.

- Я зняв побої вранці 6 березня, - каже чоловік. - Планую позиватись і до закладу, і до цього працівника, який наніс мені тілесні ушкодження. Мої юристи уже готують позов. 

За словами постраждалого, зі сторони закладу не було дій, щоб вирішити конфлікт мирно.

- Я хотів поговорити з власником закладу, але мені сказали, що його немає, - додає пан Ігор.

Зауваження були

У закладі, де відбувся конфлікт, своя позиція щодо всього, що трапилось ввечері 5 березня. Проте факту бійки - не заперечують.

- Цей чоловік з друзями до нас в заклад прийшли не вперше: вони хороші, солідні клієнти, - розповідає адміністратор закладу Софія.

Чоловіки присіли за столик, замовили пивну закуску, коктейлі. Офіціант принесла їм замовлення. Постраждалий чоловік, як каже адміністратор, дійсно зробив зауваження: спершу йому не сподобались чіпси.

- Чіпси ми забрали, бо вони справді були не такими м’якими, як хотів клієнт, - продовжує пані Софія. - З чеку ми їх теж забрали. Потім йому не сподобався коктейль. Тоді він дуже голосно про це почав говорити, вживаючи нецензурну лексику. А в той вечір було дуже людно і усі клієнти чули його лайку. Охоронець підійшов до чоловіка і зробив зауваження.

Образив, а потім вдарив

У відповідь, за словами адміністратора, клієнт почав в сторону охоронця виражатись нецензурною лексикою.

- Почав щось про його батьків говорити, перейшов на особистості, погрожував, - кажуть в закладі. - Встав, штовхнув охоронця і вдарив його головою в голову. Охоронець не стерпів і так, він його вдарив. Хотів вдарити в груди, але гість сідав і вийшло так, що удар потрапив в обличчя. Ми цього не заперечуємо: у клієнта було якесь розсічення, була кров, він витирав її серветками. Але після цього удару клієнт накинувся з кулаками, охоронець відхилявся від ударів і зробив обхват гостя, щоб вивести його з закладу.

Далі, за словами адміністратора, конфлікт розвивався так: один з його товаришів просто продовжував сидіти за столиком, а інший намагався їх розтягнути. Але так вийшло, що товариш притримав охоронця, а пан Ігор - вдарив ногою охоронця по обличчі. Щоправда, той зумів прикрити обличчя руками. Кілька інших клієнтів хотіли допомогти охоронцеві, а компанія чоловіків просто сіла за столик. Вони вже знали, що адміністратор натиснула тривожну кнопку і просто чекали охорону і в той же час викликали поліцію, “швидку”.

- Постраждалий чоловік розігрував виставу, що йому погано, що він втрачає свідомість, - каже адміністратор закладу. - Приїхала наша охорона, поліція, “швидка”. Через цю ситуацію у закладі робота зупинилась на півтори години. Ми не могли обслужити клієнтів і це були збитки. Поліція брала свідчення у наших працівників.

Щодо стану охоронця, то за словами адміністратора, у чоловіка є забій, але на роботу вийде.

Є відео

Опублікувати відео, на якому чітко видно, як розвивався конфлікт, представники закладу поки не хочуть. Проте його показали журналісту “20 хвилин”. На відео справді видно, як зі столу, за яким сиділа компанія пана Ігоря, забрали одну з страв, потім офіціантка підійшла ще раз, бо чоловікові знову щось не сподобалось, підійшла адміністратор. У кадрі з’явився охоронець, який щось говорив клієнту, який сидів за столиком. Потім той встав, спершу штовхнув охоронця, а потім вдарив в голову. Після цього зав’язалась бійка: охоронець таки потрапив кулаком в обличчя чоловіка, який сідав за стіл, той почав бити у відповідь. Охоронець хотів вивести клієнта з закладу, але втрутився товариш. Поки він намагався розборонити чоловіків, то клієнт вдарив охоронця ногою в обличчя. Той встиг прикритись руками. Охоронець відійшов в сторону, а клієнт хотів продовження бійки, але товариш його заспокоїв. Далі на відео чітко видно, як пан Ігор з товаришем йде за столик, сідає. Офіціантка приносить йому серветки. Далі охорона, поліція...

Забій носа та алкогольне сп’яніння

В управлінні патрульної поліції Тернопільської області, підтвердили, що на конфлікт виїжджали. 

- Патрульні отримали повідомлення о 22.36 від постраждалого, - коментують в прес-службі управління. - Чоловік повідомив, що близько 22.30 під час конфлікту охоронець вдарив його кілька разів в обличчя. 

Медики, як повідомили в патрульній поліції, постраждалому надали допомогу на місці. У чоловіка зафіксували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій носа та алкогольне сп’яніння. 

Хоча, як запевняє чоловік, ані забору крові, ані інших аналізів на виявлення алкоголю в крові в нього не брали. Цей факт ми ще з'ясовуємо у поліції та медиків. 

На місці працювала слідчо-оперативна група. Наразі ми очікуємо коментар від ГУ Нацполіції в Тернопільській області. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • David Starr

    Охоронець в будь-якому випадку не має права до рукоприкладства, максимум його функцій - викликати поліцію. Інакше він не охоронець, а тупе бидло.

    Юра курпик reply David Starr

    Тоді для чого охорона  в закладі , якщо він "має функцію"  викликати поліцію . Чоловіче він має право захищати себе і працівників закладу будь якими зусиллями, а коли йде до бійки , в тому числі що спровокував її "Гість" охоронець має право захищатися , будь ласка не пишіть всякої нісенітниці не знаючи як і коли треба себе поводити в закладах .

    David Starr reply Юра курпик

    Нормальний охоронець вміє вирішити будь-який конфлікт без бійки, а битися любий баран може, тут багато розу не треба. Пояснюю чому: охоронець почав бити клієнта(неважливо за що), а той витягнув ствол і вистрелив у охоронця, кому від того буде легше? І ще потім не факт, що клієн буде винний.
  • Любомир Білинский

    Охоронець ніколи не вдарив би клієнта першим під час словесної суперечки. Винен однозначно клієнт, а тепер прибіг плакатись в газету, побої знімає. Ганьба
  • Микола Болєщук

    КЛІЄНТ ВСЕ ПРАВ (((( ТРЕБА ПО ЛЮДСКИ ОБСЛУГОВУВАТИ  І ВСЕ БУЛОБ НОРМАЛЬНО((((

    Stels reply Микола Болєщук

    Завжди є межа толерантності.
  • Пустило

    Я сі такво дивлю:порєдний хлоп,як йому не смачні страви,то бере книгу скарг і пише там і всьо.А він та"як в Чікаго(я в кіні видів)почав виступати,обзивати офіціянтів.То в тім кіні був такий охоронец Чак Норіс шо не тілько йому писок набив,а всій компаніїі повикидав їх через вікна-двері.В нас хоч не америка,али майже європа,чи нє,га?

    petpo reply Пустило

    Там у ще у вестернах з кольтів їх діравлять як решето за таку поведенку! І шериф на це очі закриває бо на єдного дуря стає менше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up