«Я вірив, що синочок одужає… на жаль»: помер 5-річний Славчик, який був 9 місяців у комі після кору

«Я вірив, що синочок одужає… на жаль»: помер 5-річний Славчик, який був 9 місяців у комі після кору
  • Сумна новина – 5-річний Славчик Яворський, який був у комі від ускладнень після кору, помер у лікарні в ніч  із 21 на 22 вересня, розповів тато. Рідні та небайдужі, які збирали гроші на його лікування, вірили, що дитина одужає. На жаль, недуга виявилася сильнішою.
  • Удома на Славчика чекали братик і сестричка.

На жаль, чуда не трапилося… Із грудня хлопчик перебував у комі, він був підключений до апарату штучної вентиляції легень. Батьки щиро вірили, що синочок одужає та повернеться додому. Медики щодня боролися за життя малюка.

Нагадаємо, що Славчик захворів на кір ще в листопаді минулого року. Уже після того, як дитину виписали з лікарні, удома його паралізувало. Як повідомляли "20 хвилин" медики, стан хлопчика був важкий.

- Стан малюка був важкий, він перебував у реанімації на апараті штучної вентиляції легенів, - коментувала  заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Алла Філюк. - Хлопчик переніс кір, у нього виникло ускладнення - коровий енцефаліт. У нас бувають пацієнти з ускладненнями після кору. Але Славчик у лікарні єдиний з такою недугою.

Відео дня

Лікарі робили все можливе, але врятувати дитину, але не вдалося. Стан маленького пацієнта періодично погіршувався. Були завмирання та внутрішні кровотечі. Два тижні тому журналістка «20 хвилин» телефонувала у лікарню, аби дізнатися, чи потрібна родині допомога та як справи у Славчика. Але медики сказали, що дитина забезпечена всім необхідним. Але, на жаль, позитивної динаміки у здоров’ї хлопчика, вони не відзначили.

Та надія помирає останньою. Усі, хто знав історію 4-річного хлопчика, вірили в нього. Адже стільки часу маленький організм боровся зі страшною недугою. У одужання сина вірив і тато – Василь Яворський. Він не може змиритися, що його Славчика більше немає.

- Я щиро вірив, що він одужає.. Не можу повірити, мені важко щось говорити, - зауважує він у розмові.

Чоловік, як ми писали раніше, мусив взяти кредит, аби оплачувати лікування дитини. У родині, крім Славчика, ще є двоє дітей. Наразі батько повертається з роботи із-за кордону.

- Я їду до сина… Похорон має бути у вівторок, 24 вересня, - каже чоловік.

Знайомі та друзі родини кажуть, що це – велика втрата. Адже, що може бути страшнішим для батьків, ніж ховати свою дитину.

 

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним Славчика Яворського. Нехай Бог прийме малого Ангелика у свої обійми.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (61)
  • Марія Поліщук

    Це наслідки відсутності вакцинації.
  • Ганна Сольник

    Хай з Богом спочиває!
  • Оксана Хомик

    Земля йому пухом! Вічна пам'ять!
  • Любов Гончарик

    Хай з Богом спочиває!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up