Партнер рубрики Події

«Я вірив, що синочок одужає… на жаль»: помер 5-річний Славчик, який був 9 місяців у комі після кору

«Я вірив, що синочок одужає… на жаль»: помер 5-річний Славчик, який був 9 місяців у комі після кору
  • Сумна новина – 5-річний Славчик Яворський, який був у комі від ускладнень після кору, помер у лікарні в ніч  із 21 на 22 вересня, розповів тато. Рідні та небайдужі, які збирали гроші на його лікування, вірили, що дитина одужає. На жаль, недуга виявилася сильнішою.
  • Удома на Славчика чекали братик і сестричка.

На жаль, чуда не трапилося… Із грудня хлопчик перебував у комі, він був підключений до апарату штучної вентиляції легень. Батьки щиро вірили, що синочок одужає та повернеться додому. Медики щодня боролися за життя малюка.

Нагадаємо, що Славчик захворів на кір ще в листопаді минулого року. Уже після того, як дитину виписали з лікарні, удома його паралізувало. Як повідомляли "20 хвилин" медики, стан хлопчика був важкий.

- Стан малюка був важкий, він перебував у реанімації на апараті штучної вентиляції легенів, - коментувала  заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Алла Філюк. - Хлопчик переніс кір, у нього виникло ускладнення - коровий енцефаліт. У нас бувають пацієнти з ускладненнями після кору. Але Славчик у лікарні єдиний з такою недугою.

Відео дня

Лікарі робили все можливе, але врятувати дитину, але не вдалося. Стан маленького пацієнта періодично погіршувався. Були завмирання та внутрішні кровотечі. Два тижні тому журналістка «20 хвилин» телефонувала у лікарню, аби дізнатися, чи потрібна родині допомога та як справи у Славчика. Але медики сказали, що дитина забезпечена всім необхідним. Але, на жаль, позитивної динаміки у здоров’ї хлопчика, вони не відзначили.

Та надія помирає останньою. Усі, хто знав історію 4-річного хлопчика, вірили в нього. Адже стільки часу маленький організм боровся зі страшною недугою. У одужання сина вірив і тато – Василь Яворський. Він не може змиритися, що його Славчика більше немає.

- Я щиро вірив, що він одужає.. Не можу повірити, мені важко щось говорити, - зауважує він у розмові.

Чоловік, як ми писали раніше, мусив взяти кредит, аби оплачувати лікування дитини. У родині, крім Славчика, ще є двоє дітей. Наразі батько повертається з роботи із-за кордону.

- Я їду до сина… Похорон має бути у вівторок, 24 вересня, - каже чоловік.

Знайомі та друзі родини кажуть, що це – велика втрата. Адже, що може бути страшнішим для батьків, ніж ховати свою дитину.

 

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним Славчика Яворського. Нехай Бог прийме малого Ангелика у свої обійми.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (61)
  • Марія Поліщук

    Це наслідки відсутності вакцинації.
  • Ганна Сольник

    Хай з Богом спочиває!
  • Оксана Хомик

    Земля йому пухом! Вічна пам'ять!
  • Любов Гончарик

    Хай з Богом спочиває!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up