Партнер рубрики Події

Я за крісло не тримаюсь: Михайло Головко прокоментував рішення депутатів щодо свого звільнення

Я за крісло не тримаюсь: Михайло Головко прокоментував рішення депутатів щодо свого звільнення
  • 26 жовтня депутати облради провели позачергову сесію, де таємним голосуванням  звільнили Михайла Головка з посади голови Тернопільської обласної ради.
  • «За» звільнення одноголосно проголосував 51 обранець.
  • Чому ж Михайло Головко не відвідав сесію, як ставиться до результатів та чи планує рішення оскаржувати в суді – дізнавалися «20 хвилин».

Попри те, що Михайла Головка не було в сесійній залі, він був на робочому місці і одразу після сесії погодився відповісти на запитання преси. Під час спілкування він повідомив, що 24 жовтня ініціював проведення наступної сесії, зокрема спочатку 15, а потім 8 листопада. Одним з питань, які мали розглянути депутати під час засідання, — недовіра до нього та можливе звільнення з посади голови облради.  

— Зараз активно обговорюють події 26 червня, які я називаю провокацією та підставою. Свою правоту я обов’язково доведу в суді. І час покаже, хто має рацію. Щобільше, мене вже викликали до правоохоронних органів і зняли браслет, — каже Головко. — Я розумію всі настрої людей і у мене була попередня розмова з депутатами різних фракцій щодо цього. Вони мені казали, що обов’язково треба провести сесію. Я дослухався і відповідно до Закону України підписав розпорядження, щоб скликати сесію 8 листопада.  

Відео дня

Щодо подій, які відбулися 26 жовтня, то Михайло Головко називає їх незрозумілими. Проте він переконаний, все зробили задля певної мети, певного результату, який ми побачимо згодом.

— Я знав, що в обласній раді відбуваються певні пришвидшені події. Хтось хотів негайно все робити тут і зараз. Чому так горить? Можливо хтось має сумніви, боїться, а можливо невпевнені у своїх діях. Комусь Головко у цьому кріслі дуже заважав, бо став незручним. Вибачте, вони чотири місяці чекали, а тут і зараз вирішили мене прибрати. Я не тримаюся за крісло. Але, якщо депутати хочуть мене відсторонити чи звільнити, то це варто робити в законний спосіб, — наголошує посадовець.

Журналісти поцікавилися у Михайла Головка, чому ж його не було у сесійній залі, з яких причин він не долучився до депутатських зборів, а згодом – до сесії.

— Відповідно до закону, сесію скликає голова. Якщо на вимогу депутатів, голова з невмотивованих причин відмовляється скликати сесію, то вони мають право через два тижні її ініціювати самі. На вимогу депутатів я дав відповідь, що сесія відбудеться в листопаді. То на підставі чого вони збиралися? Депутатські збори – добре, але за ту сесію, що влаштували 26 жовтня, мені соромно, — наголосив пан Головко. — Я хотів вийти до депутатів, висловити свою позицію, подякувати багатьом за нашу спільну працю. Але вони дуже не хотіли, щоб я з’явився в залі. Мене на збори ніхто не кликав, лише читав всі плітки в інтернеті. Переконаний, правоохоронним органам та і всім нам буде цікаво спостерігати за подальшим розвитком подій.

Тимчасові обов’язки голови облради виконуватиме перший заступник Володимир Болєщук. Та чи планує Михайло Головко після таких рішень звертатися до суду і чи буде з’являтися на робочому місці?

— Я буду діяти відповідно до законодавства. Ось станом на 26 жовтня мені ще не приносили жодних документів, я ще не ознайомлювався з рішеннями, результатами голосування. Якщо була сесія, то підпишіть документи, покажіть мені їх, дайте ознайомитися. Тільки після того, як мені принесуть ці документи, я буду вчиняти так, як вважаю за потрібне. Щодо моїх однопартійців, то я розумію, що на них був тиск, — наголосив він.

Зауважимо, на сайті Тернопільської обласної ради вже з'явився офіційний документ — рішення, яке підтверджує звільнення пана Головка з посади. 

Нагадаємо, інформація про проведення сесії, на якій розглядатимуть питання щодо звільнення пана Головка, з’явилася на сайті 25 жовтня близько 18.00.

А ось скликати сесію – вимога депутатів облради, які розглянули та підтримали на комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, архітектури, будівництва, енергетики, транспорту, дорожнього та житлово-комунального господарства. 

Читайте також:

Депутати облради зібралися на сесію: чи звільнять з посади Михайла Головка (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Головка звільнили: «за» проголосували всі депутати

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Nata Yavorivska

    Ще як за то чарівне крісло тримається. Зубами.
  • Марія Теравська

    А за що тримається як не за крісло позор
  • Володимир Михайлович Бутько

    Хто наступний з того синдиката ...
  • Orusia Derevlyak

    То ступися май лице .

keyboard_arrow_up