"Я засмучений, що у Великобританії байкери не такі дружелюбні, як у вас", - каже британець, який їхав додому через Тернопіль

"Я засмучений, що у Великобританії байкери не такі дружелюбні, як у вас", - каже британець,  який їхав додому через Тернопіль
  • 28-річний британець Джордж Вільямс з Таджикистану у Великобританію їхав на мотоциклі через Тернопіль. Чоловік у дорозі був більше 30 днів.
  • Байкер уже добрався додому і розповів, що ще цікавого з ним трапилось в дорозі. 

Їхав Джордж Вільямс через Тернопіль, бо шукав колеса до свого радянського мотоцикла. А в нашому місті його зустрів тернопільський байкер Олександр Карпик.

 - Я побачив його на дорозі, думав, що поламався і вирішив допомогти, - розповідає тернопільський байкер Олександр Карпик. - З байкерської солідарності зупинився. Здалека здавалось, що то білоруські номери на байку. А він почав говорити англійською і знає кілька слів російською. Ми розговорились, якось знайшли спільну мову, бо в мене англійська на шкільному рівні. З’ясувалось, що він британець, а їде з Таджикистану. Я чуть не присів, бо де Таджикистан, де Тернопіль, а де Англія. 

Тоді тернополяни допомогли британцю і колеса до мотоцикла знайти, і Тернопіль показали. Тут він був лише біля пивзаводу і Ставу: і пиво, і парк йому дуже сподобались. Історію про те, як британець проїхав 11 країн і 6 500 км читайте тут. 

Відео дня

20 червня Джордж написав журналістці "20 хвилин", що вже доїхав додому. Згодом розповів, щоб добратись у Великобританію, після того, як він виїхав з Тернополя, йому знадобився ще тиждень. 

- В Англії у мене виникли проблеми з мотоциклом, він поламався, - розповідає Джордж. - І півдня я простояв просто на дорозі, намагаючись його відремонтувати. Це були якраз вихідні і там проїжджало багато байкерів.

Але жоден з них не зупинився, щоб запитати чи все гаразд, чи щоб запропонувати чоловіку допомогу.

- Мене це дуже здивувало, якщо чесно, - каже Джордж. - Я не можу собі уявити, щоб таке трапилось в Україні. Адже у вас байкери дуже доброзичливі до братів по мотоциклах. І мені дуже допомогли.

Чоловік каже, що засмучений, що у Великобританії байкери менш відкриті, ніж в Україні, зокрема, в Тернополі.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олексій Шевчук

    Той полубайкер Карпик повний полупокер, за Зеленського голосував)
  • Цьвєк

    Ше троха і в нас так буде як в Британії

    Петро Білецький reply Цьвєк

    А чо так ?

keyboard_arrow_up