Партнер рубрики Події

Це повинні знати і водії, пішоходи. Тернополян вчили, як надавати першу допомогу при ДТП

Це повинні знати і водії,  пішоходи. Тернополян вчили, як надавати першу допомогу при ДТП

Як надати допомогу при кровотечах, переломах та опіках. Як правильно переносити постраждалого з автомобіля, щоб надати першу допомогу при ДТП, - це все вивчали на практичному інтенсивному курсі "Домедична допомога при ДТП" у Тернополі 22 вересня.

 

Учасниками курсу стали водії, пасажири, пішоходи та велосипедисти з різних міст України. Усі вони вчилися як діяти, надаючи першу допомогу при ДТП.

- Щорічно в Україні до трьох тисяч людей гинуть в ДТП, але близько 30% цих смертей можна було б уникнути, якби учасники дорожнього руху уміли надавати домедичну допомогу чи навіть елементарно вчасно викликали швидку, - розповідає інструктор навчального центру Денис Кошарський, який проводив тренінг.  - Дуже мало людей розуміє, що коли вони стали очевидцями ДТП, то потрібно негайно діяти, бо в твоїх руках життя іншої людини. Я навчаю людей базовому алгоритму надання допомоги, а курс адаптований під потреби усіх людей.

Відео дня

Пані Наталія приїхала на цей курс з Хмельницького. Жінка вважає, що вона як водій та пішохід повинна вміти надавати допомогу при ДТП.

  - Для мене цей курс дуже корисний, бо ти не знаєш, як повернеться твоє життя, а вміти правильно діяти у критичних ситуаціях - це важливо, - каже жінка. 

 

Отже, надаючи першу допомогу, необхідно діяти за правилами:

- Негайно визначити характер і джерело травми. Найбільш часті травми у випадку ДТП - поєднання пошкоджень черепа, нижніх кінцівок і грудної клітки.

- Витягнути потерпілого з автомобіля або винести з кювету, оглянути його, звільнити від одягу, розстебнувши, розірвавши і розрізавши його.  Але потрібно врахувати, що в ряді випадків будь-яке транспортування потерпілого протипоказане, оскільки може бути небезпечним для життя. При цьому треба володіти навичками вилучення постраждалого з автомобіля, щоб не вмілими діями не заподіяти шкоду.

- Надати першу допомогу відповідно до виявлених травмами. Перенести потерпілого в безпечне місце, укрити від холоду, спеки чи дощу.

- Викликати швидку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up