Партнер рубрики Події

Одні - за, інші - проти. Що тернополяни думають про відкриття садочків з 1 червня

Одні - за, інші - проти. Що тернополяни думають про відкриття садочків з 1 червня
  • Послаблення карантину вплинуло на багато сфер, однак дитячі садочки, школи та вищі навчальні заклади лишаються перейшли на дистанційну форму роботи. Однак якщо зі школярами та студентами простіше, то з дошкільнятами значно важче, адже не всі батьки мають змогу доглядати за дитиною вдома на карантині.
  • Журналісти «20 хвилин» запитали тернополян, які мають дітей, як вони ставляться до можливого відкриття садочків.

Про те, що потрібно відкривати дитячі садки, кажуть багато людей, адже після послаблень карантину люди повертаються на роботу і не всі мають змогу лишити дитину саму.

Попередньо дитячі садки планують відкрити вже 22 травня, щоправда лише в тому випадку, якщо це дозволить епідеміологічна ситуація. Водночас міністр охорони здоров’я Максим Степанов пояснив, що садочки можуть відновити роботу і пізніше. Садочки працюватимуть за певних умов:

  • Батькам заборонять вхід;
  • Запровадять щоденні огляди дітей;
  • Батьківські збори проводитимуть онлайн;
  • Дитячі групи регулярно провітрюватимуть та дезінфікуватимуть тощо.

На одному з засідань оперативного штабу для боротьби з коронавірусом у Тернополі обговорили можливе відкриття дошкільних закладів. Це може статися вже на початку червня, однак точних дат ще ніхто не називає.

Відео дня

У тернопільських садочках під час карантину проводять капітальні та поточні ремонти та готують умови для безпечного навчання дітей, заявила начальниця управління освіти і науки міської ради Ольга Похиляк.

Тернополяни по-різному реагують на можливе відкриття садочків. Хтось вважає, що це потрібно робити, адже дітей немає на кого залишити, а хтось навпаки – переживає, що з цим рішенням поспішають і не варто відкривати навчальні заклади до закінчення карантину.

Опитування

Чи варто відкривати дитячі садочки?

Ми запитали тернополян, які мають маленьких дітей, як вони ставляться до таких послаблень.

«Садочки потрібно відкрити»

Анна, тернополянка:

–  Я вважаю, що садки варто відкривати, але з дотриманням карантинних норм, бо батьки вже виходять на роботу. Коли дитину ні з ким залишити, то доводиться обирати - або брати її з собою, або залишатися вдома. Варто зменшити кількість дітей в групах та дотримуватися маскового режиму.

 

 

«Дитячі садки відкривати ще зарано»

Антон, автомеханік:

–  З одної боку, садочки відкривати ще зарано, а з іншої – людям вже потрібно виходити на роботу. Батьки не можуть сидіти вдома та втрачати роботу. Я зараз працюю, а жінка в декреті, тому ми ще можемо з цим змиритися. Однак там, де в сім'ях працюють і батько,  і матір – це дійсно проблема. Дитячі садки відкривати ще зарано, але це можна зробити найближчим часом.

 

«Малим дітям краще залишатися вдома»

Тетяна, в декретній відпустці:

- До відкриття дитячих садків ставлюся негативно, це робити ще зарано. Варто хіба що випускникам шкіл дозволити відвідувати школу та спілкуватися з учителями. Адже їм скоро вступати в університети. Малим дітям краще залишатися вдома. Прогулятися з мамою чи татом буде достатньо. У мене ще є старша донька восьми років, я спокійно справлюся з дітьми, поки чоловік на роботі.

 

«Через пандемію не впевнена, що осінню моя дитина піде в садочок»

Галина, тернополянка:

- Як мама я можу сказати, що коли в сім'ї працює і тато, і мама, а дітей ніде залишити, то звісно я тільки за те, щоб садочки відкривали з дотриманням відповідних обмежень. Водночас я розумію, що у світі триває пандемія і діти також перебуваються в небезпеці. Тому моє ставлення до відкриття садочків – 50 на 50. Осінню я планувала віддати свою дитину в дитячий садок, але через пандемію поки не впевнена в цьому.

 

«Якщо відкривати садочки, то тільки з дотриманням карантинних норм»

Микола, тернополянин:

- Садочки відкривати потрібно. Це допоможе тим батькам, які працюють та не можуть поєднувати свою роботу з повноцінним вихованням дитини. Якщо відкривати садочки, то тільки з куди ходить моя дитина, повідомили, що вони готові розпочати роботу з першого червня.

 

«З відкриттям садочків поспішають»

Стефанія, пенсіонерка:

- Карантин досі триває, і не всі люди знають, чи хворі вони на коронавірус, тому до відкриття садочків я ставлюся негативно. З цим рішенням влада дуже поспішає. Зі своєю внучкою ми гуляємо тільки в масках. Переважно сидимо вдома. Мама нас без масок не випускає. Та і сама я рідко виходжу з дому, адже вдома діти. Я вже своє віджила, але за дітей боюсь.  

А як ви ставитеся до відкриття дитячих садочків? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Надія

    Так відкривати
  • Надія

    Так відкривати
  • Igor Novak

    Так
  • David Starr

    Садочки тре відкрити, хто проти - хай не водить )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up