Партнер рубрики Події

Як у Бучачі відзначатимуть День міста 30 липня: програма благодійних заходів

Як у Бучачі відзначатимуть День міста 30 липня: програма благодійних заходів
  • Уже наступної неділі – 30 липня, День народження Бучача.
  • У Бучацькій міській раді розповіли, що цей день буде насичений благодійними подіями під гаслом – «Єднаймось заради Перемоги».

До Бучача з патріотичною програмою з нагоди Дня міста завітає Оркестр Збройних Сил України. Містяни та гості матимуть добру нагоду підтримати наших захисників та захисниць, адже під час концерту збиратимуть кошти для допомоги українській армії. Окрім оркестру, цього дня на усіх охочих чекатимуть цікаві екскурсії Бучачем, виставки, велопробіг, спортивні змагання тощо.

На усіх локаціях буде можливість пожертвувати гроші у скриньку для ЗСУ, пишуть від Бучацької міської ради. Мета збору – квадрокоптер DJI Mavic 3 для земляків, які боронять Україну від ворога.

Відео дня

Перелік благодійних заходів «Єднаймось заради Перемоги» 30 липня у місті Бучач:

  • 12:00 – Свята Літургія, Молебень за мир в Україні (церква Покрови Пресвятої Богородиці);
  • 12:00 – відкрита першість з багаторазового жиму (фітнес-центр Nautilus);
  • 15:00 – велопробіг в підтримку полонених та їхніх родин (цукровий завод – міський сквер);
  • 16:00 – патріотична акція «Бучач, Вкраїно, перлина твоя» (міський сквер);
  • 18:00 – патріотична програма Заслуженого академічного Зразково-показового оркестру Збройних Сил України у складі гурту «Брас-бенд» та ВІА «Незламні» (міський сквер);

Впродовж дня відбуватимуться тематичні виставкові галереї, екскурсії містом (міська центральна бібліотека; міський музей). О 16:00 для найменших організовують розваги «Булька-фест» на майданчику біля фонтану). Долучитись до святкування запрошують людей з усієї області!

Нагадаємо, перша письмова згадка про Бучач датується 1260-им роком. Містечко входило до Галицько-Волинського князівства, згодом двічі отримувало Магдебурзьке право. З давніх часів Бучач був центром національно-патріотичного відродження та розвитку освіти.

Із містом пов’язано багато важливих подій для ЗУНР, зокрема, в місцевому монастирі проводили нараду за участю Євгена Петрушевича. В Бучачі є багато цікавих архітектурних об’єктів, серед найвизначніших — Ратуша, Миколаївська церква та Василіанський монастир.

 

Читайте також:

За емоціями — до квітів: де на Тернопільщині зробити атмосферні фотосесії і відпочити

Весільна сукня з Тернопільщини потрапила у «Червоний список культурних цінностей під загрозою»

Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Мирослава Стефанюк

    Почитайте коментар, як будуть збирати кошти на Зсу. Тільки все не так. Та всі не такі дурні, тільки ті що пишуть негатив, зарозумілі
  • Ян Балога

    Поставте там чергувати пару хлопців з передової і вони розкажуть мерові і тим кому в сраці круть гуляти , які на війні святкування . Опамятайтесь люди
  • Игорь Максимов

    Шановні власний смартфонів і т ін.,уважно читайте і не ганьбить,влада кошти на це виділяє
  • Яна Ткачук

    Пану фреяку все рівно чи війна чи не війна йому би гульки

keyboard_arrow_up