Як у Тернополі рятують “Сонячні дерева” від вандалів

Як у Тернополі рятують “Сонячні дерева” від вандалів
  • "Сонячні дерева", які встановлені у Тернополі для безкоштовної зарядки телефону, планшета, ноутбука та інших ґаджетів постійно потерпають від вандалів.
  • Журналістка “20 хвилин” дізналась, як рятують "сонячні дерева" від вандалів і чи працюють ці пункти зарядки зараз.

 

У місті "сонячні" дерева встановлено у чотирьох місцях - поблизу драмтеатру, на “Циганці”, в парку “Топільче” та біля причалу. Але більшість з них не працюють, бо їх постійно нищать.

- Ми неодноразово доукомплектовували їх зарядними, оновлювали та ремонтували, але кабелі постійно нищать, - розповідає директор ТОВ “Світлоцентр” Володимир Яремчук. - Я вважаю, що цим  питанням повинні займатись правоохоронці, бо зловмисників потрібно карати. Ми стараємось стежити за ними, і періодично оновлюємо. Після Великодніх свят вирішили встановити розетки, замість кабелів. Надіємось, що вже розетки не пошкодять і наші “Сонячні дерева” повноцінно функціонуватимуть.

Зазначимо, що Тернопіль - перше місто в Україні, де встановили таке енергетичне дерево. Як кажуть автори ініціативи, саме за їхнім проектом такі ж “Сонячні дерева” встановлювали у інших містах, та навіть за кордоном.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Назарко

    для нашого міста - дурна затія наївної людини, або це комусь було фінансово вигідно щоб розподілити гроші.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up