Партнер рубрики Події

Як у Тернополі відзначили День Державного прапора: фоторепортаж

Як у Тернополі відзначили День Державного прапора: фоторепортаж
  • На центральній алеї парку «Сопільче» 23 серпня підняли Державний Прапор України. Десятки містян зібрались на дійство, аби побачити найбільший стяг на Тернопільщині.
  • Як проходив захід – читайте та дивіться у нашому фоторепортажі.

Традиційно 23 серпня по всій Україні відзначають День Державного прапора – символу незалежності й незламності нашої Батьківщини. У нашому місті урочистості з нагоди свята стартували о 9 годині на головній алеї гідропарку «Сопільче».

Відео дня

На ранкове дійство прийшли представники влади, нацгвардійці, військові, рятувальники, правоохоронці, духівники і пересічні містяни. Більшість людей одягнули вишиванки.

– Прапор – один із офіційних символів суверенітету держави. Сьогоднішнє свято ми відзначаємо завдяки нашим Воїнам, завдяки їхній мужності та героїзму. Ми завжди будемо пам’ятати кожного з них. Та, на превеликий жаль, не всім Героям можна подякувати особисто. Ми ніколи не забудемо подвиг наших військових, які своїми крилами тримають над нами небо… – почала захід ведуча.

Підняттю стяга передувала хвилина мовчання. Нею присутні вшанували світлу пам’ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та подвиг Воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань на фронті, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Далі за участі духовенства відбувся спільний молебень за мир у державі. Отці помолились та освятили найбільший в області синьо-жовтий прапор, щоб він оберігав наш край від негараздів.

– Сьогодні наш народ відзначає День Державного прапора України. Напередодні Дня Незалежності наш синьо-жовтий стяг є у центрі уваги українського народу. Під час війни цей прапор став особливо дорогий і рідний серцю кожного українця. Він набув нового, глибокого значення. Український стяг є символом свободи та миру. Для українців прапор – це символ свободи, надії та життя, – до людей звернувся митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василь Семенюк.

– Прапор є не просто одним із символів української державності, а символом тієї ідеї, яка ніколи не вмирає. Скільки московський окупант приходив на нашу землю, скільки намагався знищити наш народ – завжди серед тих речей, які надихали наших воїнів на боротьбу проти цих зайд, був синьо-жовтий прапор. Він підіймався і підіймається над звільненими територіями. Він є тією святинею, яку люди ховають, ризикуючи життям, – додав Митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор.

Право підняти найбільший на Тернопільщині стяг з нагоди Дня Державного прапора надали кільком тернополянам. Серед них Арсен Щирба – син Героя Тараса Щирби. Він загинув у боях на Донеччині у 2022 році, захищаючи Україну від московської орди. Також долучились до підняття прапора Роман Днесь – старший лейтенант, офіцер відділення планування штабу військової частини А7033, Ярослав Корчак – військовий 44-ї бригади, і Марина Кухта – учасниця «Пласт. Станиця Тернопіль».

Державний тяг замайорів на 50-метровому флагштоці, зведеному до 30-річчя Незалежності.

З вітальним словом виступили очільник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш, перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук та секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак. Вони наголосили, що українці вже вдруге під час повномасштабної війни святкують День Державного прапора. А він буде знаменом нашої Перемоги!

З нагоди свята почесними грамотами і відзнаками від Тернопільської ОВА та Тернопільської обласної ради нагородили військових, поліцейських, рятувальників тощо. Ігор Гірчак вручив представникам цих структур подяки від міського голови, нагрудні знаки та наручні годинники.

Дійство завершилось виконанням «Молитви за Україну».

Читайте також:

23 серпня: з Днем Державного прапора нас, українці!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up