Партнер рубрики Події

Як зареєструвати особистий кабінет «Нафтогазу», щоб менше платити за послуги: пояснюємо

Як зареєструвати особистий кабінет «Нафтогазу», щоб менше платити за послуги: пояснюємо
  • Тернополяни вже отримують у поштові скриньки нові рахунки за спожитий газ від нового постачальника. Вартість газу для тернополян фактично не змінилась – вона здешевшала всього на 3 копійки. Однак платити можна менше, якщо створити особистий кабінет.
  • Ми пояснимо вам, як дізнатися номер особистого рахунку споживача та як зареєструвати свій кабінет, щоб менше платити за газ.  

Тернополяни вже отримали рахунки за газ від «Нафтогазу України» за два місяці – травень та червень. Нагадаємо, з травня у побутових споживачів газу Тернополя та багатьох інших міст змінився постачальник газу. Раніше це було ДП «Газпостач», де тернополяни платили 7,99 грн за куб газу. Новим постачальником стала компанія «Нафтогаз Україна». Однак про це тернополяни дізналися на початку липня, коли більшість давно заплати за спожитий газ.

Кошти новому постачальнику автоматично не переводять і ті тернополяни, які чемно платили за послуги вчасно повинні подавати заяви на повернення коштів. Більше про це читайте у матеріалі:

Не вдається завантажити заяву, щоб повернути гроші за газ: тернополяни кажуть про проблему з «Газпостачем»

Відео дня

У поштові скриньки місцевих розносять нові рахунки. Крім заборгованості там також вказано повідомлення, що ви стали клієнтом нового постачальника, ваш ЕІС–код та номер особового рахунку та важлива інформація про сплату газу.

Якщо зареєструвати свій особистий кабінет на сайті «Нафтогазу», можна сплачувати на 1% менше через сайт компанії, якщо робити це до 15 числа місяця. Однак у багатьох тернополян виникли з цим проблеми

Як дізнатися номер рахунку

Щоб зареєструвати свій особистий кабінет – потрібно дізнатися номер особового рахунку «Нафтогазу». Це можна зробити кількома способами. Однак, це виявилось для багатьох не так просто.

– Мені не приходило ані повідомлення про зміну постачальника, ані нового рахунку, тому я не знаю свого особистого рахунку, щоб зареєструвати особистий кабінет. Я намагалась дізнатися номер рахунку через чат–бот нафтогазу у Viber та Telegram, однак після введення ЕІС–коду відкривається початкове меню, а номер особового рахунку не надходить, – каже тернополянка Ольга.

Якщо вам надійшла нова платіжка у поштову скриньку – ви зможете знайти у ній ваш номер рахунку. Якщо ж платіжки немає – потрібно знати свій ЕІС–код користувача газом.

Він не змінився для споживачів, а знайти його можна на старій платіжці від ДП «Газпостач» ТОВ «Тернопільміськгазу». Якщо ж і старої платіжки ви не маєте – доведеться телефонувати до «Газпостачу», щоб уточнити ваш ЕІС–код за номером (0352) 56 14 00. Потрібно сказати адресу та ПІБ людини, на яку був зареєстрований рахунок.

Код складається з 16-ти символів – цифр та великих латинських букв. Наприклад – 56XM32A00015353T.

Коли ви дізналися ЕІС код – переходимо до одного з чат–ботів «Нафтогазу», де можна дізнатися номер вашого особового рахунку:

У месенджері Viber, потрібно натиснути кнопку «Підключитися».

Обираємо пункт «№ особового рахунку».

Тепер вводимо 16-ти значний код.

Однак на цьому етапі може виникнути проблема – у нас, як і в багатьох інших користувачів, відкривається головне меню. Номер особового рахунку ми так і не дізналися. Тому повторюємо процедуру знову – «Підключитися», «№ особового рахунку», вводимо ЕІС–код.

З другої спроби чат-бот все ж видав нам особовий рахунок.

Тепер спробуємо дізнатися номер особового рахунку через месенджер Telegram. Переходимо до бота і тиснемо «Розпочати».

Обираємо пункт «№ особистого рахунку».

Вводимо ваш ЕІС-код та відправляємо.

З'являється повідомлення з вашим номером особового рахунку. Якщо цього не сталось або з'явилось повідомлення про помилку – всю процедуру треба повторити знову.

Як створити свій кабінет

Журналісти «20 хвилин» спробували зареєструвати свій кабінет на сайті «Нафтогазу». Пояснюємо, як це зробити.  Для цього необхідно перейти на сайт MY.GAS.UA.

 

Тепер вводимо ваш номер особового рахунку:

Після цього вводимо три перші літери прізвища власника рахунку.

Обираємо спосіб підтвердження – телефон, електронна пошта або соціальні мережі.

Вигадуємо свій пароль.

Тут можна дізнаватися про заборгованість, сплачувати за послуги. Також можна сплачувати за послуги і іншими способами – за допомогою сайтів та мобільних застосунків банків, у відділеннях банків та на «Укрпошті», за допомогою чатботів «Нафтогазу Україна».

Паперові рахунки також надсилатимуть. Їх тернополяни отримуватимуть у поштові скриньки. Тож реєструватися у електронному кабінеті не обов’язково.

Подавати показники лічильника необхідно, як і раніше. Тут змін немає. Для формування рахунків «Нафтогаз України» використовує показання які їм передають оператори газорозподільчих мереж. Важливо подавати показники вчасно: з 1 по 5 число кожного місяця.

Читайте також:

Під дощем штурмують «Газпостач»: тернополяни масово йдуть повертати гроші за газ. Який вихід?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Oksana Kornatska

    Як повернути переплату. Інакше це державна афера
  • Ігор Царик

    Афери і схеми.
  • Ruslan Salabun

    Афера під час війни..
  • Дарья Мигунова

    Могли б в тому кабінеті зробити таку опцію щодо перезарахування переплати!

keyboard_arrow_up