Куди тернополянам скаржитись на безпритульних собак

Куди тернополянам скаржитись на безпритульних собак

Регулюванням чисельності безпритульних тварин у Тернополі займається ТОВ «Дичків ХЕЛП».

 

Від початку 2020 року у Тернополі роботою з регулювання чисельності безпритульних тварин займається товариство з обмеженою відповідальністю «Дичків ХЕЛП», що стало переможцем тендеру, оголошеного управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради.

Саме до цієї організації тернополяни можуть звертатися у разі виявлення на вулицях Тернополя безпритульних тварин. Відповідно до звернень, працівники служби виїжджають за вказаною адресою та виконують роботи із вилову собак. Далі ветеринари проводять огляд тварини, стерилізацію, її вакцинують від сказу, обробляють протиблошиними та протиглисними препаратами.

Після проведення операційних та профілактичних  робіт тварина перебуває необхідний реабілітаційний період у Центрі стерилізації та тимчасового утримання безпритульних тварин, який знаходиться у с. Дичків Тернопільського району.

Відео дня

Для вилову та стерилізації безпритульних собак, прохання звертатися  за телефоном: (097) 489 10 35 (Тетяна).

До слова, у Центрі стерилізації та тимчасового утримання тварин минулого року було збудовано 14 нових вольєрів для безпритульних собак.

"Вчепився в лице і не відпускав": постраждала дитина. Чи в безпеці тернополяни поруч з тваринами

Нагадаємо, нещодавно на дитячому майданчику хаскі накинувся на дев’ятирічного хлопчика, вихованця дитячого будинку.

Подія трапилася 29 січня. Другокласник Ромчик, вихованець Тернопільського обласного комунального дитячого будинку для дітей шкільного віку, йшов у 23-тю школу. Дорогою зустрів пса породи Хаскі, який сидів, прив’язаний до лавки на дитмайданчику біля будинку на вул. Вербицького, 2. - Я його хотів погладити. Але він накинувся на мене, вчепився в руку та обличчя і не відпускав. Я хотів вирватися, але не вдавалося.

Почав кричати, прибігли люди, - розповідає маленький Ромчик. Тернополяни, які були неподалік, відігнали тварину та викликали швидку. На момент нападу собаки його власників, кажуть очевидці, поруч не було. Дитину госпіталізували.

- На обличчі були сильні рани, і на руці – теж. Ромчику провели операцію під загальним наркозом, зробили акуратний шов, надіюся, що не буде шраму на обличчі. Та дитина дуже налякалася, - говорить директор.

Власниця хатіко Ірина Наконечна розповіла, що це перший випадок, коли їхній собака когось вкусив, адже, запевняє, він миролюбний і ніколи нікого не чіпав.
Детальніше про цю історію ви можете прочитати у статті 

Чи є вакцини, які допоможуть при укусі тварин

Сказ - вірусна, смертельна інфекція, розвиток якої у людини можна попередити введенням вакцини людям та вакцинацією тварин. Людям вірус сказу зазвичай передається при укусі заражених тварин, при чому у 99% випадків джерело інфікування - собаки. Сказ завжди смертельний. Проте правильна та своєчасна допомога до розвитку захворювання дає 100% шанс врятуватися.

З укусами тварин треба обов’язково звернутися у лікарню. У першій міській лікарні, а також обласній дитячій лікарні наявні препарати - антирабічні імуноглобуліни/сироватки. Вони вводяться разом з вакциною проти сказу, якщо є підтвердження, що тварина заражена вірусом.

В обласній дитячій лікарні, куди за маршрутом пацієнта, у таких випадках привозять діток, кажуть, що препарати є у достатній кількості. Якщо собака безпритульна чи немає відповідних щеплень, дитині вводять вакцину в перший день перебування у лікарню.

У першу міську лікарню везуть дорослих пацієнтів. Антирабічні препарати надають безкоштовно, але за умови, що потерпілий буде госпіталізований.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (38)
  • Ната Цегельнюк

    Мене нещодавно покусала зграя собак з усіма наслідками ((( Як я можу спокійно гуляти містом з моєю маленькою собакою, коли вуличні на нас кидаються?
  • Igor Novak

    В нас по вул Новий Світ.де бувша муз школа,  живуть собаки в дворі,навіть їм бутки змайстрували . Люди собак  годують. Собаки спокійні і лагідні.
  • dream dream

    Перш за все закрийте ринок на якому  продають тварин живодери. Більшість тваринок яких не розпродано просто викидують по районах, так що це головний розсадник безпритульності.

    Igor Novak reply dream dream

    безпритульні тварини самі по собі плодяться . а те,що тварин продають  , це добре . В першу чергу тваринам потрібен притулок .лікар,прибиральник. З їжею проблем не має бути.  ,люди можуть їм приносити ,повинні бути пункти  .
  • Оксана Жулицька

    Треба збудувати притулок для бездомних тварин. І утримувати за кошт громадян, щоб було добре і тааринам і людям безпечно

keyboard_arrow_up