Партнер рубрики Події

Які наслідки пожежі на Кременеччині і чи є загрози для населення?

Які наслідки пожежі на Кременеччині і чи є загрози для населення?
  • Вночі, 12 березня, Кременеччина зазнала атаки ворожих безпілотників типу Shahed. Внаслідок неї трапилась пожежа на одному з об’єктів інфраструктури району.
  • Про наслідки надзвичайної події розповіли під час брифінгу у Тернопільській ОВА.

У вівторок, 12 березня, вночі, внаслідок атак ворожими БПЛА типу Shahed, сталась пожежа на одному з обʼєктів інфраструктури в Кременецькому районі, як повідомляли журналісти «20 хвилин».

За словами заступника начальника Тернопільської ОВА Віктора Устенка, до населеного пункту, який зазнав атаки (офіційно його не називають – прим. авт.), припинили газо- та електропостачання. У Кременецькому районі створили штаб з ліквідації наслідків надзвичайної події.

Близько 12 години пожежу ліквідували. На місці події наразі працюють правоохоронці. Вони розпочали розслідування за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Відео дня

Фахівці Держпродспоживслужби та Держекоінспекції, як зауважив пан Устенко, здійснили забір води в місцевих криницях та відкритих водоймах. 17 домогосподарств отримали рекомендації щодо обмеження користування водою з криниць для пиття і приготування їжі.

– Мешканців 5 тонами води забезпечила Тернопільська обласна військова адміністрація, ще 6 тон – надали благодійники. Також вони дадуть фільтр для очистки води, щоб люди могли користуватися тією водою, яка поки що забруднена. Крім того, автомобіль ДСНС завантажують питною водою, яку теж доставлять у район. Проблем з водою місцеві мешканці не матимуть, – сказав Віктор Устенко.

Станом на 15 годину без газопостачання залишаються ще 400 домогосподарств району. До кінця дня подачу газу обіцяють відновити, повідомив під час брифінгу Віктор Устенко.

Станом на 17.00 газопостачання відновили для усіх абонентів, як повідомили у Тернопільській ОВА.

– Орієнтовно біля 1 години ночі ворог атакував Тернопільську область, внаслідок чого виникла пожежа на одному з обʼєктів інфраструктури Кременецького району. В 11:47 пожежу ліквідували, – підтвердив очільник пожежно-рятувальної служби області Віктор Маслей. – Вогонь знищив ряд будівель. Загиблих і травмованих немає. Ситуація під контролем. Загрози для населення відсутні.

Головна державна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук проінформувала, що фахівці «Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України» провели відповідні заміри повітря у місці влучання ворожих БПЛА у Кременецькому районі.

– Після повідомлення про подію, яка відбулася в області, з нашої установи вирушила група швидкого реагування для проведення проб атмосферного повітря у зоні події. Проби повітря відбиралися поблизу двох населених пунктів. Всі проби були набагато нижчі від нормативів. В атмосферному повітрі ми не зафіксували перевищень жодних показників. Загроз у повітрі для населення немає, – наголосила вона.

Близько 13.00 журналістам «20 хвилин» стало відомо, що у річці поруч з місцем прильоту місцеві виявили масні плями, на поверхні плаває мертва риба.  В Державній екологічній інспекції у Тернопільській області відмовились говорити про подію, посилаючись на таємницю слідства.

– Якщо були факти загибелі риби – їх встановлять. Фахівці проведуть лабораторні аналізи. І дослідять у чому причина загибелі риби і чи є вона «масовою», – сказав Віктор Устенко.

 

Читайте також:

Наслідки атаки шахедів: на Кременеччині сильна пожежа на об'єкті інфрастуктури

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up