Партнер рубрики Події

Які штрафи для ухилянтів планують прийняти у Верховній Раді

Які штрафи для ухилянтів планують прийняти у Верховній Раді

Верховна рада має намір ухвалити законопроект про значне підвищення штрафів для ухилянтів уже протягом наступного пленарного тижня

Рада планує ухвалити законопроект про штрафи для ухилянтів із правками. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву першого заступника спікера Верховної ради Олександра Корнієнка в ефірі телемарафону.

— Є законопроект про штрафи так званий. Я думаю, що через тиждень будуть засідання, там він прийматиметься. Там уряд вносив жорстку редакцію, але депутати трохи відкрутили, — розповів Корнієнко.

Він очікує, що до законопроекту внесуть правки, оскільки потрібно знайти баланс з можливістю людей платити штрафи, щоб не перевантажувати виконавчу службу.

Відео дня

—Треба встановити штрафи, щоб вони були відчутними для людей, але й не 100 тисяч гривень, щоб їх потім 10 років стягувати, — уточнив Корнієнко.

Законопроект про штрафи

Нагадаємо, цього тижня Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроект Кабміну про заходи за ухилення від мобілізації. Зокрема, документ передбачає підвищення штрафів для ухилянтів.

Спочатку Кабмін хотів, щоб штрафи за ухилення від мобілізації - за відмову від повістки чи за неявку по ній у військкомат — підняли до рівня від 34 000 до 85 000 гривень (зараз 3 400 - 8 500 гривень) для громадян та посадових осіб.

Крім того, за ухилення в умовах особливого періоду пропонувалися штрафи у 153 000 - 204 000 гривень.

Редакція, за яку голосували депутати, відрізнялася. Там штрафи для ухилянтів становили від 5 100 до 8 500 гривень у мирний час та від 17 000 до 25 500 гривень у воєнний час.

До слова, журналісти «20 хвилин» запитали у тернополян, що вони думають про новий мобілізаційний законопроект. Думки серед тернополян щодо цього закону розділилися. Дехто вважає, що він необхідний, а хтось впевнений, що він є недосконалим та потребує правок або і взагалі не потрібен.

Читайте також: 

Рада ухвалила закон про мобілізацію: коли почнуть діяти нові правила

Питання мобілізації жінок в Україні не стоїть на порядку денному — Центр протидії дезінформації

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Vitaliy

    Ситуація вкрай абсурдна.

    Ухилянти – це ті, хто отримав повістку і не з'явився в ТЦК, або заплатив, щоб його «забронювали», або ухвалив закон, який виключає з моб. резерву його самого і його посіпак.

    Сама думка про штрафування ухилянтів – це оксюморон якийсь. Якщо ось він ухилянт і йому вручили повістку, то він або з'являється в ТЦК, або він кримінальний злочинець і його поліція арештовує, а суд відправляє за ґрати.

    Якщо йому повістку ніхто не вручав, то він ніякий не ухилянт.
  • Наталія

    Депутаты І їх сыны перші ухилянти чому ви неберете їх у військо війна б швидше закінчилася бо зразу б було для перемоги усе і зброя і все інше
  • Irina Faka

    Війна є для всіх, мобілізація  також повинна бути для всіх.На даний час мобілізація тільки для бідних. Посадовці думають на що ще списати мілліоги.
  • Pavel Akiev

    Лиш кацапи тікають ПАЛЬЦЬОМ 😡🤬

keyboard_arrow_up