Партнер рубрики Події

Яких українських виконавців люблять тернополяни: «20 хвилин» запитали

Яких українських виконавців люблять тернополяни: «20 хвилин» запитали

Журналісти «20 хвилин» запитали у тернополян, яку українську музику вони слухають, а також які виконавці їм найбільше подобаються. Дивіться відео!

Серед тернополян, яких ми опитали на вулиці, музику люблять як молодь, так і старше покоління. Дехто розповідає, що після початку повномасштабного вторгнення перестав слухати всі пісні російською та відкрив для себе багато талановихтих українських виконавців. 

Софія, 18 років, студентка

Відео дня

– Мені подобається Злата Огнєвіч. Моя улюблена її пісня – «Мій назавжди». Щодо українських виконавців, часто слухаю ще Монатика. Також слухаю ще іноземну музику.

Ілля, 20 років, студент

– Слухаю українську музику, але не дуже часто. Я більше англійські пісні люблю. Серед українських виконавців мені подобаються ТНМК, «Бумбокс», «Океан Ельзи», тобто «старша школа» української музики. Серед сучасних співаків поки ще нікого цікавого для себе не знайшов. Моя улюблена моя пісня – «Не божеволій» від Balsam. Дуже не люблю «шароварщину».

Тамара, 59 років, бухгалтер

– Моя улюблена українська пісня – «Ой у лузі червона калина». В ній вся наша натура. Це напевне неофіційний другий гімн. З українських виконавців слухаю багатьох – Ірину Білик, Святослава Вакарчука, «Бумбокс», Антоніну Матвієнко, Іво Бобула, Степана Гігу тощо. Вони створюють дуже гарні пісні. Колись мені здавалося, що українська музика занедбана, але зараз вона зазвучала в новому ракурсі, в новій інтерпретації. Хочеться слухати, співати й танцювати під українські пісні.

Петро, 69 років, пенсіонер

– Я любитель музики, щодня її слухаю, але важко одразу сказати, хто з виконавців мені подобається найбільше. Сам трішки граю на гітарі і люблю рок ще з того часу, коли «Бітлз» з’явилися. Рок-гурти обираю як українські, так і закордонні. З наших часто слухаю «Океан Ельзи». 

Лілія, 24 роки, логопед

– Зараз мені дуже подобається Wellboy, у нього вийшла нова пісня нещодавно. Вона у мене на повторі. Улюбленої української пісні, як такої, не маю. З наших виконавців ще найчастіше слухаю alyona alyona, гурт KAZKA, Христину Соловій тощо. Також люблю іноземних співаків. Щодо того, що не подобається – принципово не слухаю російських виконавців.

Марк, 17 років, студент

– Моя улюблена пісня – «Курю байрактар» від CLONNEX. З українських виконавців більше нікого не слухаю, бо люблю зарубіжну музику. Мені всі співаки подобаються з тих, які я знаю.

Ярина, 39 років, викладач вокалу

– Я займаюся вокалом і не можу однозначно сказати, що якась пісня – моя улюблена. В мене такого немає, обираю щось під настрій. Не люблю танцювальної музики, не можу слухати пісень, в яких немає змісту. Точно мені не подобається російськомовна музика. Здебільшого слухаю іноземних виконавців. А з українських немає нікого, щоб я ними заслухувалась. Можу виділити хіба Гайтану.

Ігор, 58 років, підприємець

– Зараз найбільш актуальна пісня для мене – «Ой у лузі червона калина». Її весь народ любить, це еталон нашої незламності. Слухаю і багатьох сучасних українських виконавців, рідше –  зарубіжних.

Юрій, 38 років, будівельник

– Після початку повномасштабного вторгнення взагалі музику не слухаю. З наших виконавців подобались лише «Океан Ельзи» та Скрябін.

А яких українських виконавців та їхні пісні полюбляєте ви? Напишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач28

    Брати Гадюкіни -forever!

keyboard_arrow_up